6 C
București
luni, 25 ianuarie

După seismul din Marea Egee: Premierul grec promite un ajutor rapid pentru insula Samos


Premierul elen Kyriakos Mitsotakis s-a aflat sâmbătă în insula Samos, grav afectată de seismul din Marea Egee. A adresat condoleanțe familiilor care și-au pierdut rude în catastrofa de vineri și a prezidat reuniuni cu responsabilii locali. Experții au început deja evaluarea pagubelor materiale în special în infrastructuri, locuințe și întreprinderi.

Conform unui nou bilanț dat publicității sâmbătă, seismul a ucis două persoane și a rănit circa 12, evidențele nefiind încă cele finale. S-a constatat de asemenea că seismul a afectat serios și insula Chios, situată în imediată vecinătate.Și în această insulă, la fel ca în Samos, a fost declarată stare de urgență.

Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat sâmbătă seară că numărul victimelor pe coasta turcă a Marii Egee a ajuns la 35, iar operațiunile de salvare continuă, în speranța că vor mai fi găsiți supraviețuitori sub dărâmături.

Foto: By European People's Party – EPP Malta Congress 2017 ; 29 March, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=77339931

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW