6.6 C
București
sâmbătă, 24 octombrie

Elevii bolnavi, înlocuiţi la şcoală de roboţi

În Japonia, o şcoală a demarat un program-pilot prin intermediul căruia se vor putea trimite roboți la școală, în locul elevilor care sunt bolnavi, pentru a-i înlocui.

Robotul se cheamă „Ori Hime“ și va avea dimensiuni mici, pentru a putea fi plasat pe un birou sau pe o masă, scrie Daily Mail.

Robotul poate fi controlat de la distanță, prin tabletă, şi va avea două „mâini“ mobile și o cameră montată pe cap. „Este distractiv să întorc robotul în direcțiile în care vreau să mă uit“, a declarat o elevă.

Elevii pot urmări în direct cursurile, prin intermediul robotului

Începând de luna trecută, elevii școlii și-au comandat propriul robot, care este plasat pe birourile lor, oferindu-le șansa de a vedea în direct cursurile, prin intermediul camerei. Robotul este dotat și cu un microfon, astfel elevii pot auzi și pot fi auziți în timpul cursurilor.

„Robotul poate fi folosit cu ușurință, iar elevii chiar se simt de parcă asistă la cursuri“, a spus un profesor al școlii.

Directorul general al companiei care a creat robotul nu a putut să frecventeze școala din cauza problemelor de sănătate. Asta l-a determinat să găsească o modalitate pentru a ajuta elevii cu astfel de probleme.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW