„European Youth Event 2020”: tinerii pot influența politicile UE

European Youth Event” (EYE) revine online pentru a conecta tinerii cu experți, factori de decizie, formatori de opinie și pentru a comunica despre rolul UE în criza COVID-19.

Ultima săptămână a „EYE online” (ca urmare a amânării EYE2020 din cauza pandemiei) oferă tinerilor din UE și din afara Uniunii posibilitatea de a se întâlni și de a face schimb de opinii cu experți, factori de decizie, activiști și formatori de opinie. Programul va aborda preocupările tinerilor cu privire la rolul UE în contextul crizei COVID-19, ca parte a campaniei #EuropeniImpotrivaCOVID19.

Președintele PE, David Sassoli, care va încheia evenimentul vineri, 29 mai, a declarat: „Ne străduim să găsim oportunităţi chiar și în perioade dificile. EYE online a ridicat „European Youth Week” la un nivel superior, permiţând unui număr și mai mare de tineri din Europa și din afara acesteia să se implice în dezbaterea democratică și să își exprime ideile privind viitorul Europei. EYE a devenit astfel mai accesibil și mai incluziv pentru toți”.

Programul „EYE online” a debutat la 7 aprilie după confirmarea faptului că evenimentul bienal de la Strasbourg nu putea avea loc în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Ultima săptămână (25-29 mai) include mai multe sesiuni interactive, cum ar fi, printre altele, o dezbatere cu importanți factori de decizie din UE, activităţi pentru a înţelege mai bine ce înseamnă să fii eurodeputat sau interpret, și seminare pe diverse teme.

Președintele Sassoli participă la sesiunea de închidere intitulată „Cum e să fii președintele PE?”, pentru a-și prezenta activitatea zilnică, în special în aceste momente dificile, precum și răspunsul Parlamentului în fața provocărilor COVID-19 și calea de urmat după criză.

Vicepreședinții PE pentru comunicare, Katarina Barley și Othmar Karas, vor deschide ultima săptămână luni, răspunzând la întrebări din partea participanților privind răspunsul UE la criză.

Președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, se află, de asemenea, printre vorbitori, și va discuta despre răspunsul la pandemia de coronavirus, în special despre modul în care aceasta afectează oamenii, întreprinderile, băncile.

Participanții vor putea, de asemenea, să facă schimb de opinii cu privire la modul în care tinerii pot contribui la definirea politicilor UE în urmă COVID-19. Alte sesiuni acoperă impactul COVID-19 asupra mobilităţii tinerilor, în special asupra programelor Erasmus+ și Corpului european de solidaritate, asupra pieței locurilor de muncă, asupra inegalităţilor în materie de sănătate și asistenţă medicală, precum și asupra situației de urgenţă impuse ca urmare a schimbărilor climatice.

Această ediție online urmăreşte să răspundă aşteptărilor unui număr de peste 13.000 de tineri care s-au înscris la evenimentul din luna mai, dar și să permită participarea unui public mai larg. Până în prezent, activitătile s-au bucurat de peste 500.000 de vizualizări. Activităţile sunt transmise în direct pe pagina de Facebook a EYE.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW