În seara zilei de 14 iulie, Sala Sissy a Hotelului Aurea Ana Palace din Budapesta a devenit cadrul perfect pentru participarea unui grup exclusivist de oameni de afaceri și personalități maghiare, în cadrul dineului de afaceri „Arome exotice din mijlocul lumii”.
Seara a fost sponsorizată de Excelența Sa dl. ambasador al Republicii Ecuador, José Luis Salazar Arrarte, iar cina a pus în valoare preparatele-vedetă ale gastronomiei din jumătate de lume, cum ar fi ceviche de creveți pe bază de cocktailuri de sucuri de fructe tropicale, sau faimoasele patacones cu ceviche de ton.
Este important de reținut că, în ultimii doi ani, Ecuadorul a fost prima țară exportatoare de creveți albi din lume, recunoscută ca fiind cea mai bună, dar și a doua națiune producătoare de ton din lume, pe lângă faptul că deține cea mai puternică flotă de ton din Pacificul de Est.
Evenimentul a inclus o degustare de cafea Arabica și Robusta amazoniană, precum și vinurile „Dos Hemisferios” de la populara cramă ecuadoriană, care începe să își facă loc pe piața europeană, și cei mai frumoși trandafiri roșii din lume care au decorat sala și au captat atenția celor prezenți.
La eveniment au participat personalități ale lumii diplomatice, oameni de afaceri precum și directori din cele mai importante lanțuri de import și comercializare din sectorul alimentar și al băuturilor din Ungaria, precum și din sectorul hotelier și de catering.
„Mai mult Ecuador pentru lume și mai multă lume pentru Ecuador”, este ceea ce Excelența Sa dl. ambasador al Republicii Ecuador, José Luis Salazar Arrarte, continuă să îndeplinească obiectivul decretat de președintele Ecuadorului Guillermo Lasso.
”Așteptăm cu mult interes organizarea unui eveniment de asemenea anvergură și în România, cât de curând”, ne-a declarat dna. av. dr. Elena Bustea, consul onorific al Republicii Ecuador în România.