vineri, 28 februarie, 2020
7.2 C
București

Exxon Mobil va renunța la zăcăminte de gaze şi petrol în Europa, Asia şi Africa

Gigantul american Exxon Mobil pornește cea mai mare vînzare de active din ultimele decenii. Potrivit agenției de știri Reuters, compania va renunța la zăcăminte de gaze şi petrol în valoare de pînă la 25 de miliarde de dolari în Europa, Asia şi Africa.

Și operațiunile din România ar putea fi înstrăinate – ceea ce pare să contrazică o declarație recentă a președintelui Klaus Iohannis.

Exxon ar intenționa să renunţe efectiv la operaţiunile sale upstream de petrol şi gaze naturale din Europa, inclusiv la cele din România. Aceste informații contrazic declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a spus, zilele trecute, că este posibil ca ExxonMobil să-și schimbe decizia și să nu renunțe la România.

„Posibil ca Exxon să nu se retragă, aceste mega-companii spun ce cred ele că e bine să spună, e posibil să se schimbe decizia și să nu se retragă”, a spus Iohannis.

În schimb, informațiile obținute de Reuters arată că americanii doresc să renunțe la operațiunile din Europa, unde este prezentă de peste 120 de ani, planificatele vânzări însemnând ieşirea din zona britanică a Mării Nordului, Germania şi România. Astfel, Exxon va rămâne cu producţia din Olanda, unde, împreună cu Royal Dutch Shell, deţine o participaţie la zăcământul de gaze naturale Groningen, pe care Guvernul intenţionează să-l închidă în 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

“Le Point “: În China a fost depășit vârful epidemiei de coronavirus

În timp ce virusul ucigaș face să tremure întreaga planetă, din China, corespondentul în Hong Kong al publicației "Le Point"...

Brexit: Uniunea Europeană se pregătește pentru un final fără acord privind viitoarele relații cu Regatul Unit

Uniunea Europeană i-a încredințat lui Michel Barnier mandatul pentru a purta negocierile cu Regatul Unit privind viitoarele relații după perioada...

Calendar

Astăzi La Teatrul Naţional Bucureşti, de la 20.00, ”Orchestra Titanic”. Distribuție: Mihai Constantin, Claudiu...

TRENDING

Jolotca, prima mină care se redeschide după 1989

În urma unui contract de servicii geologice...

GRIPA a mai făcut o VICTIMĂ! Numărul MORȚILOR din cauza virusului ajunge la 29

Virusul gripal face o nouă victimă. Centrul Naţional...