Fostul președinte afgan Ashraf Ghani, în negocieri pentru a reveni în țară

Fugit în Emiratele Arabe Unite și lăsând capitala afgană la bunul plac al talibanilor, fostul președinte afgan Ashraf Ghani afirmă, acum, că «nu are intenția să rămână în exil». El declarase la sosirea în Emirate că a părăsit Kabulul pentru evitarea unei «băi de sânge». Acum, a anunțat el, «sunt în negocieri pentru a reveni în Afganistan…Pentru moment, sunt în Emirate așteptând ca sângele să înceteze să mai curgă și haosul să înceteze în Afganistan». Ashraf Ghani a mai declarat că susține derularea de negocieri între talibani și foști înalți responsabili afgani și le dorește succes.

Pentru Washington, Ashraf Ghani «nu mai este un actor al scenei politice afgane»

Ashraf Ghani, a mai spus Wendy Sherman, adjunct al Secretarului de stat american la o conferință de presă ținută joi, «nu mai este o persoană care contează în Afganistan». Oficialul american a refuzat însă să comenteze decizia Emiratelor Arabe Unite de a-i acorda azil. Mai ales că fostul președinte afgan nu este primul oficial compromis în propria țară care este primit în Emirate.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Fa Bill Gates, ca te-am crezut dastapt, dar esti un ou,, unde-s robotii tai si intelijenta artificiala AI cu care ziceai ca faci marea resetare a Terrei alaturi de Merkaloaica din Berlina, Macrou si Ursuza Van Der Lemn ? Au ruginit ? Ca ati luat papara de la descultii astia de talibani ! Si ei au aruncatoare de flacari si bazooka. Unde-s dronele voastre intelijente cu care executati orice inamic? S-au ciocnit in aer una de alta ? Mare rusine aceasta infrangere catastrofala a armatelor voastre. Ati imbuliNATO, fa fetit o, f

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW