vineri, 3 iulie, 2020
31.6 C
București

Conflict diplomatic Nicolas Maduro-Uniunea Europeană

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro i-a cerut șefei delegației Uniunii Europene la Caracas, Isabel Brilhante Pedrosa, să părăsească țara în 72 de ore. În explicația dată pentru o astfel de măsură, Maduro a invocat sancțiunile instituite luni de UE împotriva a 11 funcționari venezueleni.

Corespondenții agențiilor de presă la Caracas au relevat tonul de-a dreptul impertinent cu care Nicolas Maduro a anunțat măsura mai sus amintită. “Cine sunt ei să încerce a se impune prin amenințare? Cine sunt ei? Ajunge! Din acest motiv am decis să-i dăm ambasadoarei Uniunii Europene termen de 72 ore pentru a părăsi țara noastră” – au fost termenii în care s-a exprimat Maduro într-un discurs public.

Acțiuni UE împotriva oponenților lui Maduro

Uniunea Europeană a sancționat luni 11 responsabili venezueleni implicați în acțiuni contra oponenților guvernului lui Maduro, între care Luis Parra, care în luna mai a încercat să-l înlăture pe Juan Guaido de la conducerea parlamentului. Juan Guaido este la ora actuală recunoscut drept președinte interimar al Venezuelei de către un număr de 50 țări ale lumii, inclusiv membri ai UE.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Elysée a anunțat demisia premierului Edouard Philippe și a guvernului său

Un comunicat emis vineri dimineață de Elysée a anunțat că prim-ministrul Edouard Philippe i-a prezentat președintelui Emmanuel...

Covid-19, scăpat de sub control în Statele Unite

Doctorul Anthoni Fauci: "Mergem în direcție greșită". Numărul contaminaţilor...

Cheia oferită de Confindustria România vine și în sprijinul industriei italiene

O participare extraordinară din partea României, dar și numeroase conexiuni din țările est-europene, precum Bulgaria, Albania, Polonia...

Impactul COVID – 19 asupra piețelor de capital

Prof. univ. dr. Dan Armeanu (ASE) - “Impactul pandemiei generate de virusul COVID-19 asupra...