FPTR salută măsurile propuse în turism prin noul Program de guvernare

După îndelungi intervenții pentru restabilirea unui dialog social constituțional între reprezentanții mediului de afaceri și cei ai Guvernului, se pare că lucrurile intră pe făgașul normal.

Cel al construcției participative bazate pe prevederile legale. Este de salutat că viitorii guvernanți au receptat la adevărata valoare și utilitate observațiile și propunerile mediului de afaceri.

Deocamdată, avem o primă reacție dintr-un domeniu important, Turismul românesc, care, din păcate, a fost jucat la „ruleta” intereselor. Ce a fost, a fost. Acum există prevederi clare într-un plan asumat de viitoarea guvernare.

Recentul comunicat de presă al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), organizație reprezentativă de sector la nivel național, conform Legii 62, cu peste 70.000 de salariați, membră a Uniunii Generale a Industriașilor din România, trebuie receptat de viitorii guvernanți la adevărata lui valoare, a reintrării în normalitatea dialogului social. Prezentăm integral acest comunicat:

Propunerile Federației Patronatelor din Turismul Românesc cuprinse în programul de guvernare 2021-2024. În data de 08.11.2021, Comitetul Director al FPTR, cu sprijinul Președintelui Confederației Patronale UGIR, a înaintat prin adresa nr. 355 președinților partidelor coaliției de guvernare propunerile concrete care vor ajuta la depășirea situaţiei actuale cauzată de pandemia de COVID-19, la relansarea turismului, creșterea investițiilor în domeniu și implicit a dezvoltării capitalului românesc.

Menționăm că aceste propuneri au fost ignorate începând cu anul 2019, de ultimele două guverne. La solicitarea specialiștilor din cadrul echipei de negociere a programului de guvernare al actualei coaliții, Comitetul Director al FPTR a înaintat la data de 18.11.2021 prin adresa nr. 1583 propunerile de modificări legislative necesare a fi aplicate în acest an în vederea acordării, începând cu anul 2022, a tichetelor de vacanță pentru salariații din sectorul bugetar, în valoare de 1450 lei. Vă informăm că datorită activității intense și competente a specialiștilor FPTR, reprezentanții celor trei partide ale coaliției (PSD – PNL – UDMR) au preluat în programul de guvernare 2021- 2024, 18 din cele 23 de propuneri FPTR, iar câteva dintre acestea trebuie negociate în perioada următoare în vederea detalierii obiectivelor, măsurilor și direcțiilor de acțiune menționate la capitolul 6 – Ministerul Antreprenoriatului și Turismului . Asigurăm că vom continua demersurile în vederea apărării intereselor angajatorilor și operatorilor economici din turism cu respectarea legii dialogului social nr. 62/2011”.

Prezentăm principalele măsuri propuse de FPTR, regăsite în noul program de guvernare.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW