13.5 C
București
luni, 19 octombrie

Gabriela Firea simte că pierde teren în PSD

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, simte că pierde teren în lupta internă pentru putere din PSD, formațiune ce a intrat oricum pe un trend descendent la nivel electoral, și l-a atacat pe Gabriel Oprea, după ce Viorica Dăncilă a anunțat că acesta a devenit vicepreședinte în Comitetul Executiv al social-democraților, unde a primit, prin urmare, și drept de vot, potrivit b1.ro.

„Așa cum am rămas doar șase în picioare, din cei 25 de semnatari ai scrisorii prin care îi solicităm dlui Dragnea să se retragă de la conducerea PSD, pentru că începuse să ne facă foarte mult rău – și în primul rând românilor -, cu toate pedepsele pe care le-am primit fiecare în parte, așa și acum vreau să mă delimitez printre primii în mod public față de nesocotirea opiniei majorității covârșitoare a românilor și a colegilor din partid, prin impunerea intrării în CEX, fără votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv că acum nu mai conduc partide, ci… sindicate”, a făcut aluzie Gabriela Firea la adresa lui Gabriel Oprea.

Odată cu înfrângerea usturătoare suferită de Viorica Dăncilă, la vârful PSD s-ar putea crea un nou vid de putere, pentru că tradițional liderii formațiunii erau îndepărtați odată cu înfrângerea de la prezidențiale.

În plus, în primăvara anului 2020, cetățenii României vor merge din nou la vot, de această dată pentru alegerile locale, iar Gabriela Firea se confruntă cu o serie de controverse ce i-ar putea periclita câștigarea unui nou mandat sau, și mai mult decât atât, chiar participarea la alegeri din partea PSD.

Că vorbim despre suspiciunile de supraevaluări masive și licitații trucate stârnite odată cu recepția de la Spitalul clinic pentru copii „Dr. Victor Gomoiu”, despre înnoirea rețelei de autobuze și tramvaie din Capitală în condiții suspecte sau chiar despre alte cheltuileli controversate la prima vedere, Gabriela Firea are mai multe probleme de imagine, ce i-ar putea determina pe liderii PSD să nu meargă pe mâna ei în cursa din primăvara anului viitor.

În aceste condiții, Gabriela Firea are nevoie de orice vot în plus în PSD, pentru a se asigura că noua reașezare a numerelor din partid nu se va întoarce împotriva ei.

„Resping ferm ideea că aș fi știut așa ceva, că aș fi fost de acord! Eram în primul rând la CEX, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate. Nu s-a citit numele președinților acelor sindicate – unele de care nu am auzit în viața mea -, nu s-a precizat că devin automat vicepreședinți ai PSD și că au drept de vot în BPN și CEX, că și cum ar fi fost votați în Congres de către delegații din toată țară.

Sunt dezamăgită că începem analiza prăbușirii noastre cu un astfel de gest sfidător. Nu ne putem reforma și relua legătura cu simpatizanții noștri printr-o minciună. Aud că și alte persoane controversate se lipesc acum, în înghesuială și nebăgare de seamă, de noi. Probabil vor să ne îngroape definitiv! Mă delimitez categoric! Doamne, chiar vreți să ieșim pe ușa din dos a istoriei?”, a adăugat Gabriela Firea.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW