12.1 C
București
miercuri, 21 aprilie

Grav accident feroviar în Egipt. 32 morți și cel puțin 100 de răniți

O importantă coliziune feroviară între două trenuri de călători, soldată cu 32 morți și un mare număr de răniți, s-a produs vineri, în localitatea Tahta, guvernoratul Sohag din sudul Egiptului, la circa 460 km de Cairo.

În conferința de presă ținută vineri seară, ministrul egiptean al Sănătății, Hala Zayed, a confirmat moartea a 32 de persoane și în jur de 165 persoane rănite și spitalizate. 70% dintre aceștia au suferit fracturi, unele deosebit de grave. Președintele țării, Abdel Fattah Al-Sissi, a transmis că victimele și familiile lor vor primi o indemnizație dublă față de sumele acordate de obicei în astfel de situații. Fiecare familie cu persoană decedată va primi contravaloarea a 5.400 euro. Pentru răniți se prevăd sume între 1.080 și 2.160 euro. Președintele a promis de asemenea sancționarea oricărei persoane responsabile pentru această coliziune feroviară. „Cine a provocat acest dureros accident din neglijență, corupție sau din orice alt motiv, trebuie să primească o sancțiune, fără excepții și imediat”, a transmis Abdel Fattah Al-Sissi.

Parchetul a deschis o anchetă pentru elucidarea circumstanțelor accidentului.

Corespondenți de presă la Cairo relevă că Egiptul este în mod regulat teatrul unor grave accidente rutiere și feroviare din cauza traficului anarhic, a drumurilor și căilor ferate prost întreținute și nesupravegheate. Oricine în Egipt își amintește de tragedia feroviară, cea mai ucigașă din istoria Egiptului, produsă în 2002, când un tren a luat foc la circa 40 km sud de Cairo, bilanțul incendiului fiind de 370 morți.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. CAIRO. Caii din Romania. Persoane din Romania si din alte tari care se afla la Statia Internationala cu vederea si gandurile Sfantului Prooroc Ilie Tisbitul dintre anii 2004-2070. Acestea au primit nume de cod: RALUCA – Calul Raiului, CLARA – Calul Raiului sau CLAUDIA – Calul Iadului, CLAUDIU – Calul Iadului s.a.m.d.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW