3.1 C
București
sâmbătă, 23 ianuarie

Grecia redeschide hotelurile și piscinele

Grecia a ridicat începând de luni restricțiile impuse hotelurilor, cinematografelor în aer liber și piscinelor, în contextul în care țara se pregătește de sezonul turistic care va fi deschis oficial peste două săptămâni, anunță Ekathimerini.

Tot de luni elevii claselor primare se întorc la cursuri.

Măsurile extrem de stricte luate la timp de autoritățile elene au făcut ca această țară să treacă relativ ușor peste pandemia de coronavirus, cu doar 2.917 cazuri de infecții și 175 de decese înregistrate, potrivit ministerului sănătății.

Zborurile internaționale, cu respectarea procedurilor de termoscanare vor fi reluate în Atena și Salonic la 15 iunie și la 1 iulie pentru restul țării. Pasagerii vor fi suspuși unor proceduri de siguranță convenite de autoritatea europeană pentru aviație, cei care vin țările cu un număr mic de infecții fiind supuși testărilor prin sondaj.

Hotelurile au putut să își deschidă porțile de luni, însă unele încă așteaptă începerea sezonului

Tot de luni s-au redeschis agențiile de dating, serviciile pentru organizarea de nunți și saloanele de tatuaj.

Potrivit sursei citate, primele raze de speranță au început deja să apară, pe măsură ce telefoanele de la recepția hotelurilor au început să sune, în timp ce site-urile de specialitate din Germania au înregistrat o creștere a numărului de vizitatori, chiar dacă utilizatorii sunt deocamdată în faza de tatonare și căutare a informațiilor legate de un posibil sejur în Grecia.

Unele dintre cele mai mari lanțuri hoteliere susțin însă că au suficiente locuri rezervate datând dinaintea izbucnirii epidemiei de coronavirus, respectiv 15 martie. În jur de 50% dintre locuri ar fi astfel ocupate. Alți hotelieri spun că au primit deja cereri de rezervare însă abia pentru luna octombrie. Astfel, se speră că sezonul ar putea fi extins până în noiembrie pentru a compensa pierderile mari înregistrate în lunile de carantină.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. GRECIA 14 MARIA 14, GRE.CIA. GRE-Georgeta, CIA-Cai. Maria si Georgeta la Cai.
    GREE.CE. GREE-Georgette, CE-Cookery. Georgette’s cookery. Georgeta a fost maica mea omorata in anul 2004, la 49 de ani si clonata ulterior. Nu stiu nici astazi cum a murit si nici unde e ingropata. Maica mea avea scoala de bucatari-ospatari si era o bucatareasa foarte buna si clona ei gateste foarte bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW