Grupul farmaceutic Pfizer, ținta unui atac informatic nord-coreean

Potrivit serviciilor de informații sud-coreene, grupul farmaceutic Pfizer s-a confruntat cu un atac din partea hackerilor nord-coreeni. Ei au încercat să pătrundă în sistemele informatice ale întreprinderii americane pentru a obține informații despre vaccinul anti-Covid-19 și tratamentele împotriva bolii cauzate de virus.

Reamintim că Pyongyangul a fost prima țară din lume care a închis frontierele, la sfârșitul lunii ianuarie 2020, în încercarea de a se proteja de pandemie, declanșată în China vecină și extinsă de atunci la nivelul întregii planete, ucigând peste 2 milioane de persoane. Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, spun sursele sud-coreene, susține că în țara sa nu ar exista niciun caz de contaminare cu coronavirus, afirmație greu de crezut pentru experții în domeniu, având în vedere că țara limitrofă Coreei de Nord este China, principalul partener comercial și sprijin pentru Pyongyang.

O adevărată armată de cyberpiraţi

Închizând frontierele, economia nord-coreeană a intrat sub o mare presiune, oricum aflată sub povara sancțiunilor internaționale ca urmare a programului nuclear și balistic dezvoltat de regimul nord-coreean. Potrivit experților occidentali, citați de sursele sud-coreene, Coreea de Nord dispune de o adevărată armată de mai multe mii de pirați informaticieni extrem de bine pregătiți care sunt angajați în atacuri asupra întreprinderilor, instituțiilor și centrelor de cercetare, îndeosebi din Coreea de Sud.

Un raport confidențial al ONU, publicat în urmă cu câteva zile, confirmă informații potrivit cărora Pyongyang și-a procurat în ultimele luni, prin atacuri informatice, peste 300 milioane dolari în cryptomonede pentru finanțarea programelor sale nucleare și balistice.

Deși neagă existența unor contaminați, Pyongyang comandă vaccinuri anti-Covid 19

Regimul nord-coreean a făcut recent o comandă de aproape 2 milioane de doze cu vaccin anti-Covid-19, a informat Alianța vaccinului (Gavi), membră a programului ONUCovax, care coordonează distribuirea vaccinurilor către țările sărace. Aceasta poate fi o primă confirmare oficială că Pyongyang a cerut ajutor internațional, în condițiile în care infrastructura medicală nord-coreeană este considerată total neadecvată pentru a face față unei epidemii de o astfel de gravitate și amploare.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW