Guvernul american sancționează indivizi aflați în legătură cu Rusia, angajați în acțiuni vizând ingerința electorală

Guvernul american a decretat sancțiuni împotriva a patru indivizi legați de Rusia în acțiuni de influențare a procesului electoral american.

Departamentul american al Trezoreriei a precizat – într-un comunicat – că cele patru persoane sancționate sunt Andrii Derkach, membru al parlamentului ucrainean, și trei resortisanţi ruși având legături cu Centrul de cercetări în internet (IRA). IRA este o entitate bazată în Rusia și a fost inclusă încă din 2018 pe „lista neagră”, sub acuzația de a fi desfășurat activități vizând influențarea alegerilor americane. Comunicatul american mai sus menționat subliniază că, de la sfârșitul anului 2019 și până la mijlocul acestui an, Andrii Derkach a orchestrat o campanie secretă de influențare, axată pe producerea și împrăștierea unor informații false privindu-i pe responsabilii americani implicați în pregătirea alegerilor prezidențiale de anul acesta. Același comunicat susține că Derkach a fost „un agent rus activ de mai bine de un deceniu, care întreține legături strânse cu serviciile secrete ruse”.

S-a precizat oficial că toate bunurile și activele de pe teritoriul american ale persoanelor mai sus menționate au fost „înghețate” și cetățenilor americani le este interzisă orice fel de tranzacție cu ele.

Persoane vizate în atacurile cibernetice

Gigantul Microsoft a dezvăluit că, în ultimele săptămâni, a detectat atacuri cibernetice venind din Rusia și China, atacuri ce au vizat candidații democrat și republican, precum și persoane și organizații legate de pregătirea alegerilor prezidențiale americane de la 3 noiembrie. Ar fi fost comise circa 200 atacuri care, se spune, au vizat în special consultanții care lucrează atât pentru tabăra democraților cât și pentru cea a republicanilor în problemele-cheie ale luptei electorale. Interesant este că unele „incursiuni” cibernetice au venit și din Iran, atacând conturile individuale ale persoanelor din anturajul de campanie al lui Donald Trump.

În general, spune Microsoft, în aceste atacuri sunt vizați în special candidații, echipele de campanie, dar și cei ce au rol de consultanți în problemele cheie ale luptei electorale.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW