10.2 C
București
marți, 20 aprilie

Guvernul promite 4,1 miliarde de euro pentru sistemul românesc de sănătate începând din 2021

Conform oficialilor Ministerului Fondurilor Europene, Programul Operaţional de Sănătate ce va funcţiona în exerciţiul financiar 2021-2027 este multifond și va include mai multe obiective.

Printre acestea se numără:

 • Faza a 2-a a construcţiei de spitale regionale (cu 60% cofinanţare asigurată de UE).
 • Dezvoltarea infrastructurii Româneşti de sănătate (spitale judeţene, municipale, orăşeneşti, dar şi spitale ce ţin de ministere).
 • Dotarea cu echipamente medicale şi dotări de urgenţă pentru terapie intensivă, blocuri operatorii şi imagistică.
 • Digitalizarea sistemului de sănătate.
 • Servicii pentru formarea medicilor de familie şi a celor din instituţiile de învăţământ.
 • Investiţii în infrastructură pentru pacienţii critici cu afecţiuni oncologice, AVC sau infarct miocardic.
 • Specializarea cadrelor medicale în utilizarea echipamentelor medicale şi a metodelor moderne de investigare, intervenţie şi tratament.
 • Revigorarea cercetării medicale româneşti, inclusiv a institutului emblematic Cantacuzino care are ca obiectiv principal dezvoltarea vaccinului tetravalent. Se au în vedere investiţii în medicina genomică pentru tratamente personalizate destinate bolnavilor oncologici, dezvoltarea centrului naţional de protonoterapie şi alte iniţiative ce pot pune România pe harta cercetării.
- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

 1. E bine dar nu este complet , daca spitalele cumpara biocide „bine diluate” gen exEximfarma sau , teste coronavirus la pret triplu fata de germania , sau licitatii trucate si cu caiete de sarcini ,,bine gandite si ochite ,, tot dracul se va alege .
  Oamenii astia trebuie dezobisnuiti de metehne ca spaga de exemple , daca la i prins cu buzunarul desfacut si plin de verzisori confiscai de 50 de ori valoarea spagii din averea proprie , iar la cel ce trucheaza licitatia prin masuri tintite in caietul de sarcini confisca i tot ce are el muierea si toate donatiile din ultimii 5 ani (menite sa isi ascunda prada ) .
  Daca nu se fac genul acesta de actiuni inseamna ca se vrea alceva nu servicii de calitate in spitale , si ca asta este un fel de pocainta pe bani .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW