vineri, 3 aprilie, 2020
5.6 C
București

IMGB a devenit istorie

  • Doosan a decis prin Consiliului de Administrație suspendarea producției IMGB;
  • Aproximativ 400 de persoane vor rămâne fără locuri de muncă în perioada imediat următoare;
  • IMGB oferea locuri de muncă pentru 13.000 de salariați în 1989 fiind una dintre gloriile industriale ale sistemului comunist.

Angajații Companiei Doosan IMGB au fost anunțați, prin decizia Consiliului de Administrație, de închiderea operațională a societății și începerea concedierilor colective a 96% dintre angajați

Conform sindicaliștilor din IMGB „Revolta dar și nedumerirea salariaților este una semnificativă deoarece compania înregistra comenzi, beneficiază de echipamente de producție extrem de complexe care sunt capabile să producă piese finite (forjate și turnate) din oțel carbon și oteluri înalt aliate între 10-200 tone. Produsele realizate aveau ca destinație industria navală, petrochimică, hidroenergetică, nucleară sau minieră astfel că nevoia acoperită de companie este una diversă și nu în ultimul rând de maximă importanță pentru economia românească și pentru mixul economic românesc. Mai mult decât atât, compania era orientată către export astfel că aceasta  exporta către piețe precum China, India, Vestul Europei, Africa, Orientul Mijlociu, America de Sud sau Statele Unite.”

Experiența economiei românești cu proprietarii sud coreeni nu a fost una fericită deoarece atât la Craiova (fabrica de automobile Daewoo) cât și la Mangalia (șantierul naval din Mangalia) au fost companii care nu numai că nu au performat, ba chiar au generat situații sociale greu de gestionat, situații generate de închiderea acestor capacități de producție.

2 COMENTARII

  1. Toata industria Ro a devenit istorie in ultimii 30 de ani de pesedism in care popu latia tarii s-a injumatatit, iar turismul, transporturile si agricultura de abia se mai taraie si ele.

  2. Asta inseamna ”privatizarea” in Romania, atat in industrie cat si in agrozootehnie… Bravo ! o meritam din plin ! In toate judetele țării s-a intamplat la fel . Oare nu raspunde nimeni pt asemenea distrugeri? Intreb si eu asa ca tot omu, …….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Fact-checking Day: lupta împotriva virusului dezinformării în contextul COVID-19. Un website european demontează mituri legate de pandemie

. Dezinformarea pune în pericol sănătatea cetăţenilor, dar și democrația. Știri false provin de la actori apropiați...

Efectele crizei CoVid-19 asupra fondurilor de pensii private

• Restricțiile impuse libertății de mișcare a persoanelor și bunurilor în contextul crizei CoVid-19 au afectat semnificativ...

“Varșovia, Budapesta și Praga au violat legislația UE” în chestiunea migranților

Polonia, Ungaria și Republica Cehă nu au respectat legislația Uniunii Europene, refuzând în 2015, când avea loc...

TRENDING