Încălzirea casei. Alternative la centrala pe gaz

Când căldura soarelui nu mai pare să fie suficientă, iar sistemul centralizat nu reușește să-i fie un înlocuitor foarte demn, e nevoie de soluții rapide. Mai ales în pragul iernii, când gradele se apropie vertiginos de zero. Evident, cea mai la îndemână soluție este centrala pe gaz. Dar nici aceasta nu poate fi instalată pretutindeni, fie din cauza lipsei gazului în zonă, fie din pricina unei legi care interzice debranșarea în apropierea punctelor termice.

Din fericire, lucrurile nu se opresc aici. Ai alte metode de încălzire la dispoziție și ca să te bucuri de ele până dă gerul, le poți cumpăra în rate de la Dedeman.

Aeroterma

Poate că anumite amintiri nu tocmai plăcute din copilărie legate de acest dispozitiv te-ar determina să-l ignori în anul ultra-tehnologizat 2020. Însă și bătrâna aerotermă a evoluat foarte mult față de suflătoarea anemică de odinioară. Aerotermele sunt ieftine, ușoare, ceea ce înseamnă că le poți muta din cameră în cameră, după necesități. Iar mai nou, sunt și destul de eficiente, reușind să încălzească o cameră de 15-20 de metri pătrați într-un interval relativ scurt de timp. Însă cel mai important e că aeroterma nu ocupă prea mult spațiu și nu-ți impune să găurești pereții pentru a încălzi locuința.

Calorifeul electric

O altă metodă din trecutul nu foarte îndepărtat, dar care rămâne la fel de viabilă și acum, este caloriferul electric pe roți. Acesta poate avea la bază principii diferite, fie că funcționează pe ulei, cu ventilator sau bloc ceramic. Indiferent, instalarea este cât se poate de ușoară. Pur și simplu îl bagi în priză și îl pui la treabă. Iar suportul cu roți te ajută să-l transporți acolo unde ai nevoie, oricât de mare sau greu ar fi.

Panourile radiante

O soluție mult mai elegantă este montarea unor panouri radiante în camere. Acestea emană căldură pe baza unor raze infraroșii, invizibile și complet sigure. În plus, sunt și printre cele mai stilate metode de încălzire, pentru că pot lua forma unor tablouri sau panouri decorative, în diferite culori, forme și tipare. Însă diferența majoră față de alte soluții este că aceste panouri încălzesc pereții, nu aerul, fiind opțiunea cea mai potrivită pentru cei care suferă de alergii. Un minus ar fi faptul că ai nevoie de un specialist pentru montaj și pentru conectarea la rețeaua electrică.

Pompele de căldură

Toate soluțiile de mai sus sunt perfect aplicabile în apartament. Dar dacă stai la casă, există și metode mai economice pentru a-ți încălzi locuința. Pompele pe căldură folosesc energia nelimitată și gratuită disponibilă în mediu și extrag căldură din sol, apă sau aer. Doar o mică parte din energia rețelei electrice este folosită pentru a pune în funcțiune sistemul. Dar per total, este o variantă ecologică, prin care te poți încălzi fără să supraîncălzești planeta, independent de combusitibli fosili.

Fie că alegi soluția cea mai sustenabilă sau cea mai comodă, ai nevoie de un card precum CardAvantaj, ca să te pregătești de iarnă din timp. CardAvantaj îți permite să împarți investițiile acasă în rate și să te bucuri imediat de produsele de care ai nevoie.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW