Incendiile puternice în pădurile din sudul Turciei se extind până în apropierea siturilor turistice. Morți și zeci de sate evacuate

Incendii devastatoare au cuprins joi pădurile din zonele apropiate localităților Manavgat, Alanya, Adana, Bodrum și Marmaris, situate nu departe de siturile turistice din sudul Turciei. Ele au atins rapid, din cauza vântului puternic, și zone locuite, determinând evacuarea a zeci de sate. Potrivit unui prim bilanț, trei persoane și-au pierdut viața, zeci de case, terenuri agricole și grajduri cu vite din mai multe sate au fost distruse. Cifre deocamdată provizorii, enunțate de ministrul turc al Agriculturii, Bekir Pakdemirli, vorbesc despre uciderea a 150 de bovine și a peste o mie de ovine, de distrugerea a 600 hectare terenuri agricole și a 50 hectare de sere.

Peste 100 persoane spitalizate

Martori din zona afectată au relatat că primul incendiu a izbucnit în pădurea de la Manavgat, provincia Antalya, care apoi s-a extins în localitățile învecinate. În fața pericolului, autoritățile au evacuat zeci de sate. A fost evacuat și un hotel din orașul turistic Bodrum. Imagini cu locuitori în panică alergând să-și salveze viața au fost difuzate de presă și posturile TV din Turcia. Nori groși de fum au acoperit cerul deasupra unui complex hotelier situat la malul marii, în localitatea Manavgat. Circa 122 persoane, în majoritate locuitori ai localității, afectați de fum și arsuri, au fost spitalizați.

Peste 4000 pompieri, ajutați de elicoptere și avioane, încearcă să oprească incendiile. Ambasada Rusiei a declarat joi, pe Twitter, că trei bombardiere de apă rusești participă la operațiunile de stingere a incendiilor din sudul Turciei.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW