3.1 C
București
miercuri, 20 ianuarie

Incidente violente și 148 interpelări la Paris după înfrângerea PSG în finala UEFA Champions League

Situația s-a deteriorat grav duminică seară pe Champs-Elysées după ultimul fluier care a consemnat înfrângerea echipei franceze Paris Saint-Germain (PSG) de către Bayern München la Lisabona, cu sorul de 1-0. O mulțime de circa 5.000 suporteri, petarde, un impresionant număr de membri ai forțelor de ordine s-au aflat pe Champs-Elysées și străzi învecinate.

Parizienii au fost, se pare, nemulțumiți de ocaziile ratate de jucătorii PSG de a marca goluri, dar și de un penalty neacordat după ce jucătorul Mbappe a fost lovit peste picioare în careu, fază neobservată nici de oficialii din camera de arbitraj video.

Începând de la orele 22.30, forțele de ordine au dat 274 avertismente pentru lipsa măștilor de protecție, în special într-un bar evacuat din apropierea cunoscutului bulevard. Furioși, simpatizanții dezamăgiți ai echipei PSG au provocat distrugeri. 3.000 de polițiști și 300 de pompieri au fost desfășurați pe Champs-Elysées și în Place de l’Etoile. Grupuri de tineri suporteri au distrus barierele poliției, au ars pubele și au incendiat două vehicule garate aproape de Champs Elysées. Au fost sparte vitrine, vandalizate magazine, agresate forțele de ordine cu sticle și artificii. Acestea au răspuns cu gaze lacrimogene.

148 persoane au fost interpelate de poliție ca urmare a violențelor și pagubelor provocate după încheierea meciului.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW