17.6 C
București
vineri, 23 octombrie

Îngrijorat de sondajele defavorabile, Donald Trump face schimbări în echipa sa de campanie electorală

Criticat din toate părțile, inclusiv de oameni influenți din Partidul Republican, pentru modul în care gestionează criza sanitară, evoluție reflectată în ultimele sondaje de opinie, Donald Trump a operat rapid unele schimbări în echipa având misiunea de a duce bătălia pentru a recâștiga un al doilea mandat la Casă Albă, la alegerile din 3 noiembrie.

Bulversare mare în echipa de campanie electorală a președintelui Trump cu doar patru luni înaintea prezidențialelor din Statele Unite. Miercuri, domnia sa a anunțat remanierea echipei, numind în primul rând un nou director de campanie. Acesta este Bill Stepien, până acum adjunct al fostului director Brad Pascale. Nu a renunțat în totalitate la fostul director, numindu-l consilier principal al campaniei, fiind “un apropiat” de mai multă vreme al președintelui în calitatea de conducător al strategiei numerice și statistice al echipei președintelui.

Corespondenții de presă au aflat de mai multe săptămâni zvonuri privind eventuale schimbări în sânul echipei cu care Trump reintră în lupta pentru revenirea la Casa Albă. “Bill Stepien și Brad Pascale, subliniază Donald Trump într-un mesaj pe rețelele de socializare, au fost, amândoi, implicați în istorica noastră victorie din 2016 și vreau să obțin o a doua foarte importantă victorie tot cu ei”. Comentatori politici americani au fost surprinși de această rocadă între director și adjunctul său la conducerea echipei de campanie, schimbare ce pare să aibă dedesubturi încă greu de identificat. Oricum, reorganizarea intervine pe fondul unor critici venite din toate straturile politice americane privitoare la poziția președintelui Trump față de criza sanitară, în momentul în care numărul contaminaţilor și al morților răpuși de Covid-19 explodează de la o zi la alta. Mai mult, după recentul miting electoral de la Tulsa, în Oklahoma (un fiasco), boicotat chiar de unii republicani, sondajele de opinie au început să-l îngrijoreze, ele ilustrând o creștere consistentă a intențiilor de vot (cu aproape 9%) în favoarea democratului Joe Biden.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW