2.2 C
București
sâmbătă, 6 martie

Interdicții noi impuse unor funcționari europeni de a intra pe teritoriul Rusiei

Rusia a decis extinderea listei reprezentanților statelor și instituțiilor UE de a intra pe teritoriul său, cu titlu de represalii la sancțiunile anti-rusești, a anunțat marți, 22 decembrie, Ministerul rus de externe. Sunt vizate, precizează comunicatul, “persoane implicate în activități anti-ruse, în special în sancțiunile instituite în cadrul Uniunii Europene”.

Ministerul rus de Externe a adresat note verbale privind extinderea interdicțiilor de intrare în Rusia șefilor misiunilor diplomatice germană, franceză și suedeză din Rusia, precum și delegației UE din Moscova.

De reamintit că, în luna octombrie, Consiliul European – care include șefii de stat și de guvern ai țărilor UE – a impus sancțiuni privind șase resortisanţi ruși, precum și Institutul de stat rus pentru cercetări în domeniul chimiei organice și în tehnologie, reproșându-le o presupusă implicare în “tentativa de asasinat” vizându-l pe opozantul rus Aleksei Navalnîi.

Ministerul rus de Externe a calificat atunci drept “absolut inacceptabil” ca Uniunea Europeană să adopte astfel de măsuri și a avertizat că “orice act inamical din partea țărilor occidentale se va lovi de un răspuns adecvat” din partea Moscovei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW