Inundații și uriașe alunecări de teren în Indonezia și Timorul oriental. Peste 150 de morți și zeci de dispăruți

Uriașe intemperii s-au abătut asupra Indoneziei și Timorului oriental o dată cu trecerea ciclonului tropical Seroja. Echipele de salvare încearcă să pătrundă în zonele cel mai grav lovite de ploile torențiale și alunecările de tern, pentru a-i salva pe cei încă în viață. Potrivit unei cifre provizorii, cel puțin 157 persoane au decedat și cel puțin 70 sunt date dispărute, aproape sigur prinse sub dărâmături și noroi.

Ploile torențiale din ultimele câteva zile au provocat alunecări imense de terenuri, împingând mii de case și mici așezări spre litoral. Drumuri, poduri, locuințe au fost acoperite de noroi și arbori dezrădăcinați, devenind piedici în calea echipelor de salvare. Până luni seară, peste 10.000 de persoane, cuprinse de panică, ajunseseră în centrele de evacuare.

Experți locali relevă că alunecările de teren și inundațiile subite sunt fenomene curente în arhipelagul indonezian, îndeosebi în sezonul ploilor. Organizații neguvernamentale apărătoare ale mediului susțin cu tărie că despădurirea zonei favorizează astfel de catastrofe. Potrivit Agenției naționale pentru gestionarea catastrofelor, în jur de 125 milioane de indonezieni, respectiv aproape jumătate din populația arhipelagului, trăiesc în zone cu risc de alunecări de teren.

- PROMO - img

1 COMENTARIU

  1. I.ND.ONEZ.IA. I-Ilie, ND-Dumnezeu, ONEZ-Zone, IA-Ani. Anii zonelor lui Ilie Dumnezeu (2004-2070). Zonele mele = pe strada care-mi poarta numele, in curtea casei Raiului, pe strazi din Ploiesti, pe poduri, la spermarketurile LIDL si KAUFLAND, in casa Raiului la laptop si TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW