Israel: Continuă negocierile pentru formarea unui nou guvern. Nu este exclus un nou scrutin

Alegerile legislative au avut loc la 23 martie, dar, după cum se vede, Israelul continuă să nu aibă un nou guvern. Nici una din formațiunile politice nu pare a fi capabilă să pună pe picioare o coaliție guvernamentală. Pe de o parte se află alianța pro-Netanyahu, iar de cealaltă parte se află un bloc așa-numit al schimbărilor. În centru sunt partidele mici, nedecise încă de partea cui sunt. Și totuși, demersuri pentru un nou Executiv au loc. S-a aflat că Naftali Bennett, liderul partidului de dreapta Yemina, cu un rol influent în demersurile pentru noul guvern, s- a întâlnit cu Netanyahu, dar și cu liderul opoziției, Yair Lapid, fără să anunțe de partea cui se va situa.

La rândul său, Mansour Abbas, liderul Raam, un partid arab afiliat mișcării islamice din Israel, a contactat diverși oameni politici importanți, fără a se pronunța în favoarea cărei tabere intenționează să se posteze. „Nu exclud pe nimeni”, a declarat totuși Mansour Abbas. Și această formățiune politică, cu cei patru deputați în noul parlament, pare să joace un „rol cardinal” în oricare coaliție s-ar forma.

Nu este exclus un nou scrutin legislativ

53% dintre israelieni, arată un sondaj, cred că este totuși posibilă formarea unui nou guvern, dar 46% sunt de părere că la vară ar urma să fie organizat un nou scrutin legislativ.

Luni dimineață, la Ierusalim sunt așteptate două evenimente emblematice: Președintele Israelului va începe consultările pentru desemnarea unui deputat capabil să formeze guvernul, iar Benyamin Netanyahu se va prezenta în fața justiției pentru o nouă fază a procesului său, fiind acuzat de corupție, abuz de încredere și fraudă.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. ISRAEL 14 MARIA 14, IS.RA.EL. IS-Iisus, RA-Romania, EL-Elia. Iisus si Elia din Romania (definitie cereasca). Definitia Israelului suna astfel, deoarece sunt nascut si crescut in Romania.
    Am acte cu nume fals de la nastere si pana-n prezent facute de autoritatile romane. Acestea intra in contradictie cu limba romana si cu alte limbi ale tarilor crestine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW