marți, 27 octombrie
9.4 C
București
marți, 27 octombrie

Israelul începe în octombrie testarea pe ființe umane a unui vaccin contra Covid-19

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a anunțat că Israelul va începe testarea pe om a unui vaccin anti-coronavirus după terminarea vacanțelor evreieşti, la 10 octombrie. Experiențele, se precizează în comunicatul ministrului amintit, vor fi efectuate de către Institutul israelian de cercetări biologice (IIBR), în coordonare cu Ministerul Sănătății și în conformitate cu toate procedurile necesare în materie de securitate medicală.

Directorul general al IIBR, Shmuel Shapira, a declarat: “Vom începe experiențe sigure și eficace după vacanță, în toamnă, deși noi dispunem deja de produs”. IIBR a precizat că vaccinul se bazează pe un anticorp nou, care atacă și neutralizează virusul aflat în corpul pacientului. Acest nou anticorp a fost produs pornind de la plasmă prelevată de la animale și ființe umane care s-au vindecat de infecția cu Covid-19.

IIBR, un institut guvernamental fondat în 1952, este situat în orașul Ness Ziona și este specializat în cercetarea aplicată în domenii precum biologia, microbiologia, chimia medicală, științele naturale și științele privind mediul înconjurător.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW