Ivanka Trump, țintă în ancheta parlamentară privind asaltul contra Capitoliului

Ivanka Trump, fiica preferată a lui Donald Trump, implicată serios în activitatea tatălui său la Casa Albă, a fost invitată joi, 20 ianuarie, pentru a fi audiată de comisia parlamentară ce are misiunea de a face lumină în privința rolului fostului președinte în atacul împotriva Capitoliului. Este pentru prima oară când un membru al familiei Trump este convocat direct să coopereze la ancheta referitoare la evenimentele violente din 6 ianuarie 2021.

Într-o scrisoare adresată de deputatul Bennie Thomson, președintele comisiei de anchetă, fiicei lui Trump i se propune «un rendez-vous în zilele de 3 sau 4 februarie». Comisia, precizează Bennie Thomson în scrisoare, dorește să discute despre toate conversațiile la care Ivanka a fost martoră sau a participat în legătură cu proiectul lui Donald Trump de a împiedica validarea voturilor marilor electori.

400 de martori deja audiați

Comisia de anchetă, compusă majoritar din deputați democrați, caută să stabilească responsabilitatea lui Donald Trump și a anturajului său în asaltul comis împotriva Capitoliului, la 6 ianuarie anul trecut, exact în momentul în care parlamentarii urmau să certifice victoria lui Joe Biden la președinție. Alți apropiați ai lui Donald Trump, între care fostul său șef de cabinet, Mark Meadows, au fost invitați să vină la audieri. Fideli, însă, fostului președinte, ei au refuzat să răspundă invitațiilor. Ancheta continuă, până acum fiind deja audiați aproape 400 martori. Se dorește neapărat publicarea concluziilor înaintea alegerilor de la mijlocul mandatului, din noiembrie 2022, deoarece dacă la alegerile respective democrații pierd controlul asupra Camerei deputaților, comisia riscă să fie dizolvată de către republicani.


- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW