0.9 C
București
sâmbătă, 6 martie

Tensiuni la Washington: Donald Trump forțează schimbarea rezultatului alegerilor prezidențiale

Ramona Zaharia (b1.ro)

Situaţia devine tensionată în capitala Statelor Unite. Susţinătorii lui Donald Trump s-au strâns la Washington, după ce preşedintele american în exerciţiu le-a cerut să participe la demonstraţiile organizate în contextul în care Congresul urmează să formalizeze înfrângerea sa în alegerile din noiembrie.

Manifestații ale susținătorilor lui Trump la Washington

Sute de oameni din toate colţurile Statelor Unite au început să se adune lângă Casa Albă cu steaguri imense, pe care apar mesaje cu “Trump” sau “Opriţi furtul”, un slogan al celor care cred că alegerile prezidenţiale au fost fraudate.

”Vom lupta din greu împotriva democraţilor tirani şi împotriva fiecărui republican care face înţelegeri cu ei”, strigă o susținătoare a lui Trump din mulțime.

Poliţia se teme că vor avea loc violenţe, iar firmele şi magazinele din centrul Washingtonului şi-au instalat panouri mari de lemn pe ferestre, în cazul în care situaţia va degenera.

Forţele de ordine au avut deja ciocniri cu simpatizanţii lui Donald Trump.

Deşi scrutinul prezidenţial a avut loc în urmă cu mai bine de două luni, iar victoria democratului Joe Biden a fost confirmată în Colegiul Electoral, Donald Trump nu e pregătit să se declare învins.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW