luni, 6 aprilie, 2020
15 C
București

Violent seism cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter în Turcia

Un prim bilanț provizoriu arată că după seismul produs vineri seară în estul țării, provincia Elazig, 20 persoane și-au pierdut viața și mai bine de 1.000 sunt rănite. Mai multe echipe de salvare derulează intense operațiuni de descoperire și salvare a supraviețuitorilor din clădirile prăbușite. Săli de sport, școli, biblioteci și-au deschis porțile pentru a găzdui sinistrații.

Reportaje de la fața locului, transmise de corespondenții agențiilor de presă, informau sâmbătă dimineață că cel puțin 30 de persoane se aflau blocate sub dărâmături. Președintele Recep Erdogan a anunțat că “vor fi luate toate măsurile necesare” pentru a veni în ajutorul zonelor lovite de seism. Mai mulți miniștri se află deja în zona calamitată.


Sute de replici după seismul de vineri seară

Săli de sport, școli, biblioteci, alte clădiri rămase în picioare au deschis porțile pentru persoanele pentru sinistrați. Televiziunea turcă a difuzat imagini cu persoane panicate părăsind în fugă clădirile grav zguduite de seism. Agenția turcă pentru gestionarea catastrofelor și a situațiilor de urgență(AFAD) a precizat că cel puțin 30 de replici la seism au fost înregistrate în orele următoare. Sute de echipe de salvare sunt în căutarea supraviețuitorilor. Principalele companii de telecomunicații au anunțat că vor furniza locuitorilor din zona sinistrată servicii de telefonie gratuite.

Așa cum se știe, Turcia, situată într-o zonă seismică dintre cele mai active din lume, este în mod frecvent lovită de cutremure de pământ. În 1999, un seism cu magnitudinea de 7,4 grade pescara Richter a lovit nord-vestul țării, luând viaţa unui număr de 17.000 de persoane, dintre care 1.000 la Istanbul. Ultimul seism puternic, cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter, a avut loc în 2017, în provincia estică Van, soldat cu peste 600 morți.

1 COMENTARIU

  1. 24-01-2020. 2+4-1=5 ALLAH; 2+4+1=7 MAHOMED numerele literelor numelor divine. Acesta este calculul matematic ceresc care a indicat provenienta cutremurului devastator de 6.8 grade Richter de vineri din estul Turciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

S-a prelungit starea de urgență cu încă o lună

Klaus Iohannis a declarat, luni, că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență în România. Aceasta a fost...

80 de angajați pe ambulanță confirmați pozitiv cu COVID-19

Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” monitorizează zilnic evoluţia extinderii pandemiei COVID-19 în rândurile angajaţilor din Serviciile Publice de...

Minunata lume nouă

În 16 martie președintele Iohannis a emis decretul 196 prin care s-a recunoscut intrarea României în rândul...

România a depășit 4.000 de persoane infectate cu noul coronavirus

Până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu...

TRENDING

CBRE: Până în 2020, generația Y (25 – 34 ani) va avea o pondere de 50% din forța de muncă.

Cercetarea CBRE analizează percepția angajaților asupra mediului...