Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără spectatori, au anunţat organizatorii

Jocurile Olimpice de la Tokyo urmează să se desfăşoare fără spectatori, după ce guvernul premierului Yoshihide Suga a decis joi să plaseze regiunea Tokyo din nou sub stare de urgenţă sanitară, pe fondul creşterii consistente a numărului de cazuri de coronavirus, stare care va rămâne în vigoare pe toată durata competiţiei (23 iulie – 8 august), au anunţat joi organizatorii, citaţi de agenţiile internationale de presă. Decizia a fost luată după discuţii cu reprezentanţi ai conducerii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Măsura de extindere a stării de urgenţă intră în vigoare luni, 12 iulie, şi va fi valabilă până pe 22 august, iar interzicerea prezenţei spectatorilor pe arenele din capitala niponă dă o nouă lovitură unui eveniment care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei. Este a patra stare de urgenţă instituită la Tokyo de la începutul pandemiei, guvernul urmând, în principiu, să interzică restaurantelor să servească alcool şi să rămână deschise după ora 20:00.

Miercuri, la Tokyo s-au raportat 920 de cazuri noi de contaminaţi, cel mai mare număr zilnic de infectări de la jumătatea lunii mai până în prezent, în timp ce experţii medicali continuă să avertizeze despre pericolele legate de desfăşurarea Jocurilor Olimpice, în condiţiile în care multe ţări se confruntă cu propagarea rapidă a variantei Delta a coronavirusului, foarte contagioasă.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW