9.1 C
București
joi, 22 aprilie

Joe Biden i-a invitat pe Vladimir Putin și Xi Jinping la un summit virtual consacrat schimbărilor climatice

Președintele Statelor Unite i-a invitat pe omologii săi chinez Xi Jinping și rus Vladimir Putin la o reuniune la nivelul cel mai înalt – în regim de videoconferință – cu participarea a 40 de lideri mondiali. Din cauza pandemiei, summitul respectiv va dura doar două zile, în 22 și 23 aprilie. Pe agenda ei figurează lupta comună împotriva efectelor dezastruoase ale schimbărilor de climă. Va marca, însă, revenirea Statelor Unite în prima linie a luptei pentru atingerea acestui obiectiv devenit primordial în viața politică și economică a planetei.

Joe Biden și-a anunțat intenția de a organiza summitul respectiv înaintea marii reuniuni ONU prevăzută pentru luna noiembrie, la Glasgow, în Scoția.

Analiștii politici, comentatorii presei americane reamintesc faptul că Joe Biden a decis, încă din prima zi a prezenței sale la Casa Albă, că va reintegra Statele Unite în acordul climatic mondial de la Paris, semnat în 2015 de cvasitotalitatea statelor lumii, și părăsit în urma unei decizii unilaterale a lui Donald Trump.

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. ” … un summit virtual consacrat schimbărilor climatice”. Pe cand vremea ti s-a dus / pe cand namic nu mai ai de zis, o lalai cu schimbarile climatice … ” ca sa” te mai bagi in seama !

  2. Weather 16 Jesus Christ 16, THE WEATHER 32 ELIJAH TISHBITE 32, W.EA.THE.R. W-White, EA-Elijah, THE-Tishbite, R-Red. Jesus Christ and Elijah Tishbite in white and red (heavenly definition). Acestea sunt numerele laturilor numelor divine impreuna cu definitia cereasca prin care vremea e creata pe Terra si pe celelalte planete din Cosmosul infinit. Albul si rosul sunt culorile principale din Casa Raiului in care stau.
    Uraganele/taifunurile si tornadele sunt orientate de CINEVA spre orase, sate si tari-tinta. Cine le orienteaza??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW