9.9 C
București
luni, 28 septembrie

Kobe Bryant, la ultima aruncare

  • Kobe Bryant și fiica sa, Gianna Maria Onore Bryant, precum și alte șapte persoane au murit în urma unui accident de elicopter produs duminică dimineață în Calabasas, California;
  • Bryant și Gianna erau așteptați pentru un meci de baschet la Mamba Sports Academy, Thousand Oaks, unde Gianna urma să joace, iar Bryant să antreneze;
  • Elicopterul a fost fabricat în 1991 și era înregistrat pe numele companiei Island Express Holding Corp;
  • Personalități din lumea sportului, din politică sau televiziune au reacționat pe rețelele de socializare la vestea morții baschetbalistului;
  • Toate meciurile care s-au jucat duminică seară au fost întrerupte după 24 de secunde, numărul 24 fiind numărul cu care Bryant a jucat pe tricou o perioadă din carieră;
  • Dallas Mavericks, o echipă din NBA, a anunțat că va retrage tricoul cu numărul 24.

Kobe Bryant, 41 de ani, s-a născut în Philadelphia, iar din 1996 a jucat la Los Angeles Lakers, unde a câștigat trei campionate NBA la rând (2000-2002). Bryant a mai câștigat 2 campionate NBA cu Lakers în anii 2009 și 2010, iar la 14 decembrie 2014 a devenit al treilea cel mai bun marcator din istoria NBA, depășindu-l pe Michael Jordan (32.292) într-un meci contra celor de la Minnesota, câștigat cu 100–94.

Retras din activitate în 2016, Kobe Bryant a petrecut 20 de ani alături de echipa Los Angeles Lakers.

Cu doar o zi înainte de tragicul accident aviatic, Lebron James l-a întrecut pe Kobe Bryant şi a devenit al treilea cel mai bun marcator din NBA în toate timpurile, iar ultimul mesaj al lui Kobe pe Twitter a fost dedicat acestuia: „Continuă să duci jocul înainte, LeBron James! Mult respect, fratele meu #33644”, a scris Bryant pe Twitter.

O carieră care s-a extins dincolo de lumea sportului

Pe lângă impactul imens avut în baschetul american, Kobe Bryant a lansat o companie prin care urmărea să cumpere și să dezvolte branduri din lumea sportului.

Prima sa investiție a fost în Bodyarmor SuperDrink, companie din care a achiziționat în 2014 un pachet de 10% pentru 6 milioane de dolari. În 2018 valoarea pachetului de acțiuni a ajuns la 200 de milioane de dolari, după ce Coca Cola a anunțat achiziția unui pachet minoritar în Bodyarmor SuperDrink.

În 2016, alături de Jeff Stibel, a lansat Bryant-Stibel, o companie care investește în mai multe linii de business, inclusiv media, data, gaming și tehnologie. Compania deține în acest moment active de peste 2 miliarde de dolari și are la activ exit-uri de succes din corporații precum Dell și Alibaba. Printre alte companii în care a investit Bryant-Stibel se numără Epic Games, producătorul Fortnite creator, compania de plăți digitale Klarna și producătorul de electrocasnice The Honest Company.

În 2018, Bryant a devenit primul afro-american care a câștigat premiul Academiei de Film pentru „Cel mai bun scurt-metraj de animație” și primul sportiv profesionist nominalizat la premiile Academiei cu firmul „Dragă Baschet”.

Bryant a publicat și o carte: „The Mamba Mentality: How I Play”, la sfârșitul anului 2018.

Kobe a fost și ambasadorul After-School All-Stars (ASAS), un ONG american care oferă programe after-school pentru copii din 13 de orașe.

Bryant a fost și fondatorul „Kobe Bryant China Fund”, organizație care strânge bani pentru programe din domeniul educației și sănătății.

sursa foto: yahoo.com

Mii de fani s-au strâns în fața Staples Center

Mii de fani s-au adunat în fața Staples Center, sala unde își desfășoară meciurile de acasă LA Lakers și locul în care urma să aibă loc ceremonia premiilor Grammy. Aceștia au lăsat în fața sălii mingi de baschet, flori și pantofi sport, iar pe fațada clădirii a fost proiectat un mesaj în memoria lui Kobe Bryant

Printre cei mai afectați de tragica dispariție a lui Kobe Bryant a fost chiar Lebron James, care a fost surprins în momentul în care a ajuns pe aeroportul din Los Angeles. Baschetbalistul a izbucnit în lacrimi, iar pe imaginile apărute pe site-urile de socializare se vede cum LeBron încearcă să își șteargă lacrimile cu ajutorul unei batiste. Mai mult, baschetbalistul părea foarte abătut și îngândurat.

Val de reacții pe social media

„Este o veste teribilă. Eu și Melania îi transmitem Vanessei (soția lui Kobe) cele mai calde condoleanțe”, a scris președintele american Donald Trump pe Twitter, iar fostul președinte Barack Obama a scris: „Kobe a fost o legendă pe teren și abia începuse un al doilea act la fel de memorabil”.

„Am inima zdrobită, ai fost o legendă adevărată şi un prieten. Odihneşte-te în pace, Kobe Bryant. Gândurile şi rugăciunile mele merg către soţia şi copiii săi”, a reacționat și vedeta NBA Tony Parker.

Shaquille O’Neal a scris pe Twitter „Nu există cuvinte să exprime prin ce trec în această tragedie a pierderii nepoatei mele Gigi și a fratelui meu Kobe. Te iubesc și o să îți simțim lipsa. Îmi este rău în acest moment.”

„Nu pot să cred. Inima îmi este atât de grea… Odihneşte-te în pace, Kobe. Ce pierdere inimaginabilă. Toate rugăciunile mele merg către cei pe care i-ai iubit”, a scris și jucătoarea de tenis Sloane Stephens.

Printre cei care au lăsat mesaje de condoleanțe au fost și QB-ul New England Patriots, Tom Brady, Cristiano Ronaldo, sau Lionel Messi.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articolul precedentNimic despre leu
Articolul următorCalendar

WWW