László Borbély: 40% din emisiile de dioxid de carbon rezultă din serviciile energetice necesare în clădiri

Printre cele mai ambițioase ținte ale Uniunii Europene pentru următorii ani sunt legate de reducerea gazelor cu efect de seră. Unul dintre demersurile începute la nivel național, prin care autoritățile publice își propun să contribuie la atingerea acestor obiective, este Strategia națională de renovare pe termen lung. Săptămâna aceasta a avut loc prima reuniune a Comitetului interministerial care coordonează implementarea acestei strategii.

Sănătatea noastră este strâns legată de aerul pe care îl respirăm. Reducerea poluării din orașe și nu numai depinde în mare măsură de eficientizarea energetică a clădirilor. 40% din emisiile de dioxid de carbon rezultă din serviciile energetice necesare în clădiri. Viitorul construcțiilor va fi strâns legat de această componentă, întrucât vorbim și de posibilități de finanțare importante. Sunt convins că prin intermediul Comitetului interministerial vom dezvolta un plan de acțiuni eficient, în sprijinul sectorului de construcții”, a declarat consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă este implicat în asigurarea secretariatului și operativității acestui Comitet interministerial din care mai fac parte reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administratiei, Secretariatului General al Guvernului, specialiști din ministere și reprezentați din institute de cercetare și universități. Prima ședință s-a desfășurat online și a fost prezidată de domnul István Zahoranszki, secretar general adjunct al Guvernului. În cadrul acesteia au fost prezentate principalele provocări privind implementarea Strategiei de renovare și a fost adoptat regulamentul de funcționare.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Ceea ce zice László Borbély, deloc nu-i rau . Totusi, imputiciunea cea mare vine de la Groapa de Gunoi a Europei care ne-ngropa pe noi ; gunoaie aduse de peste tot si arse prin margini de orase cu accepul tacit al scarbelor aciuate pe la zgarzile de mediu .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW