vineri, 10 aprilie, 2020
19.1 C
București

Le Figaro: Liviu Dragnea conduce ţara în funcţie de propria agendă judiciară. El ordonă, iar partidul său cu disciplină stalinistă execută

Situația în care se află România în acest moment este subiectul unui amplu articol apărut în publicația franceză Le Figaro. Sub titlul „România, țara unui singur partid“, jurnaliștii Thierry Portes și Paul Cozighian npteaază că actualul lider al PSD, Liviu Dragnea ”conduce ţara în funcţie de propria agendă judiciară”.

“Succesor al Partidului Comunist, PSD a fost aproape tot timpul la putere în România. Actualul lider, Liviu Dragnea, conduce ţara în funcţie de propria agendă judiciară. El ordonă, iar partidul său cu disciplină stalinistă execută. Iar Bucureştiul, care de la 1 ianuarie va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, se supune”, se arată în articolul citat, potrivit Știripesurse.ro.

“Victoria partidului în ultimele alegeri parlamentare din decembrie 2016 îi conferă, în regimul parlamentar român, aproape toate puterile, până la viitorul scrutin parlamentar, programat în 2020. Dar, de 22 de luni, o majoritate largă de opinii, mobilizată în manifestaţii care frecvent au fost de amploare, au ajuns să deteste acest PSD care a erodat sistemul judiciar şi pe preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, aflat la originea atacurilor la adresa judecătorilor care îl vizează în mai multe dosare”, mai precizează jurnaliștii francezi.

În articolul din Le Figaro este citat și fostul social-democrat Marian Neacșu, recent exclus din PSD după ce l-a contestat pe Liviu Dragnea.
Neacșu a declarat pentru sursa citată că, prin problemele sale penale, Liviu Dragnea ”are o mare problemă și partidul la fel. Absolut toate acțiunile guvernamentale sunt umbrite de această dezbatere privind justiția. (…) PSD nu poate fi în război cu toate instituțiile statului român, din cauza problemelor penale ale lui Liviu Dragnea. Cred că este timpul ca acesta să plece din funcție”.

De asemenea, este citat fostul lider al PSD Ion Iliescu, care avertizează că Partidul Social Democrat trece prin cea mai gravă criză politică a sa.

Viab1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Alte opt persoane au murit în urma infecției cu noul coronavirus

Deces 258 - Bărbat, 75 de ani din judeţul Bacău.Debut pe data de 31.03.2020.Internat la Spitalul Municipal...

Cu buzunarele găurite

Perioada sărbătorilor de Paște este una în care consumul crește. 2020 va fi o excepție. După mai...

88 milioane lei virați către primării pentru PNDL

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a virat 88 milioane de lei în conturile primăriilor care au...

Ministrul Mediului vede doar defrișări legale în Pădurea Dobrovăţ

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost într-o vizită de lucru în Pădurea Dobrovăţ din...

TRENDING