sâmbătă, 30 mai, 2020
13.4 C
București

Londra, în fața unui adevărat “tsunami” de morți și contaminați cu coronavirus

Regatul Unit a depășit încă de joia trecută cifra de 100 morți în decursul unei zile. Are loc o infestare masivă și rapidă cu Covid-19. Drama mare este în special la Londra, confruntată cu un adevărat “tsunami” de bolnavi grav, loviți de virusul ucigaș. Propagarea virusului respectiv, comentează experți locali, s-a accelerat mai ales în ultimele zile, autoritățile recenzând 115 morți în doar 24 de ore.Vineri, bilanțul total din surse guvernamentale era de 576 morți și 11.700 contaminați.

Drama este că, deși autoritățile britanice au ordonat încă la începutul săptămânii populației să rămână acasă pentru a putea fi astfel împiedicată propagarea virusului ucigaș, nu au fost instituite niciun fel de restricții obligatorii.

Are loc un fel de “tsunami continuu”

La Londra, una dintre marile metropole europene, declara vineri pentru BBC Chris Hopson, un oficial din Serviciul public de sănătate, are loc, practic, “un fel de tsunami continuu”. Tensiunea este și mai accentuată, spunea Chris Hopson, ca urmare a faptului că personalul specializat în îngrijirea bolnavilor s-a redus din cauza bolii în proporție de 30%, 40% și în unele locuri de 50%. Pentru a face față dificilei situații, guvernul a anunțat deschiderea în cursul săptămânii viitoare a unui spital de campanie cu 4.000 de locuri, chiar într-un centru de conferințe londonez. Presa britanică a anunțat că alte circa zece structuri medicale provizorii urmează a fi instalate în tot Regatul Unit. Se depun eforturi, spun comentatori ai presei britanice, pentru evitarea scenariului italian. Și în Regatul Unit există mari probleme ca urmare a imposibilității de a convinge cetățenii să se supună restricțiilor, mai ales regimului de izolare, păstrarea distanței fizice de doi metri între persoane. Mulți londonezi au profitat de soarele primavaratic pentru a frecventa parcurile. Ministerul de Interne a decis, în fine, să-i prevină: cei care încalcă restricțiile riscă acum o amendă de 60 lire sterline, iar polițiștii sunt de acum încolo dotați cu puteri suplimentare care le permit să dispersesze adunări cu participare numeroasă și să ordone cetățenilor să rămână la domiciliile lor.

Foto: By Liiisalh – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81833336

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume, după decesul lui Bob Weighton, la 112...

Un aligator legendar a murit în grădina zoologică din Moscova la vârsta de 84 ani

Aligatorul Saturn a murit de bătrânețe. În jurul lui s-a creat un mit: s-a crezut că a...

Ce categorii de părinți sunt cele mai afectate de mutarea în online a școlii

Părinții cu copii preșcolari și la nivelul de învățământ primar sunt cei mai afectați de mutarea școlii...

Cardul de sănătate nu va fi folosit până la 30 septembrie

Cardul naţional de asigurări de sănătate nu va fi utilizat până la data de 30 septembrie în...