Lui Vladimir Putin i-a fost prezentat un nou avion de vânătoare ultraperfecţionat, ce poate concura cu F-35 american

Vladimir Putin, anunță agenția Reuters, a inspectat marți prototipul unui nou avion de vânătoare, un Suhoi din a cincea generație, ce va fi prezentat la salonul aeronautic MAKS organizat în fiecare an de către Rusia. Acest avion, a declarat Oleg Panteleev, șeful cabinetului de analiști ai grupului Aviaport, ar putea concura cu aparatul F-35 american. Zborul inaugural va avea loc în 2023, înaintea producerii unei prime serii de modele (în 2026), a anunțat agenția rusă de presă Interfax.

Rostec, conglomerat public rus de aeronautică și de apărare, a precizat că acest nou avion este greu de detectat și că cheltuielile de exploatare vor fi reduse. Pe un video promoțional au putut fi văzuți piloți din Emiratele Arabe Unite, din India, Vietnam sau Argentina, ceea ce a lăsat impresia că Rusia încearcă deja să-și vândă acest aparat în străinătate.

Rusia, relevă Reuters, a ajuns în ultimii ani să fabrice prototipuri ale unor noi armamente, fără însă să treacă la producția în serie. Ministerul rus al Apărării a difuzat marți primele imagini ale noului său sistem de rachete sol-aer S-500 în acțiune, pe un sit de testare din sudul Rusiei. S-500, botezat Prometheu, spun surse citate de RIA Novosti, este capabil să distrugă rachete balistice și de croazieră, precum și avioane și elicoptere pe o rază de acțiune de circa 600 km. Potrivit ministrului adjunct al Apărării, Alexei Krivorusko, acest sistem de rachete ar putea începe să fie livrat pe piața armamentelor începând din 2025.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW