20.5 C
București
luni, 12 aprilie

Aleksei Navalnîi – transferat într-o colonie penitenciară din îndepărtata regiune Vladimir

Principalul opozant actual al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, condamnat la doi ani și jumătate închisoare după revenirea de la tratamentele medicale din Germania pentru a fi salvat de la tentativa de asasinare prin otrăvire, este acum transferat la una din coloniile penitenciare din zona Vladimir, la 200 km. est de Moscova. Ținută secretă până acum, destinația a fost anunțată duminică, într-un comunicat al Comisiei publice de supraveghere din Moscova (ONK).

Din surse informate, Ria Novosti a aflat că Navalnîi va fi transferat în colonia nr. 2 situată în mica localitate Pokrov, regiunea Vladimir, Rusia europeană. Șeful Serviciilor penitenciare din Rusia, Aleksandr Kalașnikov, a ținut să precizeze pentru opinia publică faptul că la colonia unde a fost dus Navalnîi – prin decizia tribunalului – nu există niciun pericol pentru viața sau sănătatea deținutului.

Se știe însă că, moștenire de la regimul sovietic, cele mai multe pedepse cu închisoarea sunt executate în lagăre penitenciare situate în zone foarte îndepărtate. Munca deținuților, de obicei în ateliere de croitorie sau fabrici de mobilă, este obligatorie.


Foto: By Evgeniy Isaev from Moscow, Russia – Алексей Навальный (Aleksey Navalny), CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45190231

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW