13.5 C
București
vineri, 23 aprilie

Ungaria: Viktor Orban s-a vaccinat cu Sinopharm, de fabricație chineză

Primul ministru ungar Viktor Orban a publicat duminică pe pagina sa de Facebook fotografii arătându-l cum este injectat cu vaccinul de producție chineză Sinopharm.

550.000 doze de vaccin Sinopharm au sosit marți, 16 februarie, în Ungaria, singura țară din Uniunea Europeană care l-a aprobat. Autoritățile farmaceutice ungare (OGYEI) au aprobat acest vaccin încă de la sfârșitul lunii ianuarie, când s-a și anunțat o comandă de 5 milioane de doze.

Luna trecută, Ungaria a făcut o altă excepție, aprobând vaccinul rus, utilizat începând de vinerea trecută. Cu acel prilej, premierul ungar a criticat din nou procesul Uniunii Europene de validare și de cumpărare a vaccinurilor, considerându-l mult prea lent. „Cu fiecare zi în care așteptăm avizul Bruxellesului, pierdem o sută de vieți în Ungaria”… „De ce trebuie să credem că experții europeni sunt mai inteligenți decât noi, eu am mai mare încredere în experții unguri”, a lansat Viktor Orban.


Foto: By Orbán_Viktor.JPG: Szabi237derivative work: IgnisFatuus (talk) – Orbán_Viktor.JPG, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11801400

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. ” Ungaria: Viktor Orban s-a vaccinat cu Sinopharm, de fabricație chineză ” . Viktor Orban, slavit fie-i numele face ce vrea ; ciurucii doar se kka pe ei !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW