20.3 C
București
luni, 12 aprilie

Mii de ruși s- au adunat în centrul Moscovei pentru a aduce un omagiu opozantului Boris Nemţov, asasinat de poliție în urmă cu șase ani

Peste 8.000 de cetăţeni ruși, cărora li s-au alăturat diplomați occidentali, au venit sâmbătă în centrul Moscovei pentru a aduce din nou un omagiu lui Boris Nemţov, unul dintre principalii detractori ai lui Vladimir Puțin, până la asasinarea sa în urmă cu șase ani. Flori și candele au fost depuse la baza zidurilor Kremlinului, zona în care Nemţov a fost asasinat. Cel care a comandat uciderea opozantului este în continuare necunoscut, chiar dacă ancheta continuă. Procesiunea mulțimii venite în centrul capitalei s-a desfășurat în calm, fără vreo intervenție a forțelor de ordine, fără arestări, așa cum au procedat la manifestațiile în sprijinul lui Aleksei Navalnîi, au remarcat corespondenții presei străine. Cetățeni de toate vârstele, din toate categoriile sociale, partizanii lui Boris Nemţov au defilat în toată după-amiaza de sâmbătă pe podul din apropierea Kremlinului unde a fost împușcat Nemţov. Corespondentul RFI a remarcat faptul că, în declarațiile unora dintre manifestanți – sfidând punerile în gardă ale autorităților – a răzbătut ideea că lucrurile în Rusia se vor schimba și că numărul rușilor care nu mai au frică să-și exprime nemulțumirea față de regimul Putin este în continuă creștere.

Foto: By Анна Плотникова / VOA – В городе на Неве Марш Немцова прошел под лозунгом «Борись, Петербург!», Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76827156

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. MO.SCO.VA. 7/13 HRISTOS 7, TISBITUL 13, MO-Om, SCO-Scoala, VA-Via. Om cu scoala de la via Lui Hristos si Tisbitul (definitie cereasca). Via activa e in Casa Raiului in care stau si e plina de invataturi ceresti despre cum se infaptuieste intreaga Creatie intre anii 2004-2070, exact ca la scoala, de aceea definitia Moscovei suna astfel.
    Academicienii si preotii profesori universitari doctori in teologie ar trebui sa infaptuiasca manualul scolar al Creationismului care nu a existat niciodata in scoli (lumea nevazuta si vazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva). Daca vor refuza in continuare sau nu vor fi lasati de autoritatile statului, prevad un viitor intunecat al omenirii (COVID-19, forme noi de cancer etc.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW