13.5 C
București
vineri, 23 aprilie

Statele Unite: A fost deja autorizat al treilea vaccin anti-Covid-19. Joe Biden cheamă experții să nu „coboare garda”

Acest nou vaccin „unidoză”, ce poate fi stocat la temperatura frigiderului, se alătură celorlalte două dezvoltate în America: Pfizer/BioNTech și Moderna.

Un comitet de experți a recomandat punerea pe piață a noului vaccin produs de întreprinderea americană Johnson&Johnson, autorizat în „regim de urgenţă”, după ce au fost studiate în detaliu rezultatele testelor în clinică, conduse pe un grup de peste 43.000 persoane. Cel puțin 3 milioane de doze sunt deja fabricate, pregătite pentru a fi distribuite săptămâna viitoare, a precizat guvernul american. Johnson&Johson s-a angajat să producă pentru Statele Unite circa 100 milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie.

„Este o știre formidabilă pentru toți americanii și un pas încurajator în eforturile Statelor Unite pentru a pune capăt crizei sanitare”, a declarat Joe Biden într-un comunicat. „Dar, a adăugat el, nu trebuie să coborâm garda”.

Cu 600 milioane de doze comandate în total la Pfizer și Moderna, Statele Unite vor dispune, până la finele lunii iulie, de suficiente vaccinuri pentru imunizarea cvasitotalităţii populației. Johnson&Johnson poate chiar accelera campania de vaccinare în Statele Unite.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW