Schneider Electric România a furnizat soluțiile de tip Data Center care deservesc sistemele critice IT&C și infrastructura robotizată din cel mai modern centru de distribuție al companiei Macromex.
Cu o istorie de peste 25 ani, Macromex este liderul în industria de produse alimentare, pe segmentul de produse congelate și refrigerate, fiind o companie 100% românească, de referință, ce dispune de două centre de distribuție și alte 12 puncte de cross-docking.
Faptul că progresul tehnologic este un proces continuu, general și ireversibil, este indubitabil. Ceea ce diferențiază însă jucătorii din peisajul macroeconomic este mai degrabă viteza de adaptare la schimbarea continuă și adoptarea/îmbrățișarea tehnologiei pe măsura dezvoltarii ei. Macromex este unul dintre acei jucatori agili, înzestrați cu abilitățile necesare pentru a construi atât pe categorii mature cât și noi, produse și branduri relevante, echipe și infrastructură de top. Astfel, construirea celui de al doilea depozit, Corso Distribution Center, vine firesc în întâmpinarea nevoilor companiei de a asigura cele mai înalte standarde de calitate cu privire la serviciile logistice și de distribuție prin echiparea lui cu cele mai bune sisteme IT&C.
Pentru Data Center-ul centrului de distribuție Corso Distribution Center din Chitila – proiect la cheie – Schneider Electric România s-a ocupat de design-ul, furnizarea de echipamente și solutii tehnice, precum și de asigurarea serviciilor de instalare, realizate împreună cu partenerul autorizat, Innova Engineering SRL. Soluția a fost proiectată pornind de la nevoile clientului de a avea un Centru de Date care să poată garanta o înalta disponibilitate echipamentelor IT&C critice, acestea asigurând, printre altele, și controlul instalațiilor robotizate.
De asemenea, soluțiile furnizate în cadrul noului Centru de Date MACROMEX au fost proiectate pentru asigurarea unei eficiențe energetice ridicate, a monitorizării continue și a unor costuri reduse pe toată durata de viață de exploatare a acestora.
Concret, soluția propusă a inclus un sistem redundant 2N pentru electroalimentare, compus din echipamentele Symmetra PX, sistem redundant N+1 pentru răcire compus din echipamente de tip InRow, un sistem de rack-uri destinate centrelor de date, unități de distribuție de tip Metered PDU ce permit monitorizarea consumului electric, un sistem de închidere a culoarului cald EcoAisle, supraveghere video IP NetBotz, dar și monitorizare de la distanță prin TCP/IP asigurată de soluția Ecostruxure IT: StruxureWare Data Center Expert.
”Succesul proiectului pe care l-am implementat pentru MACROMEX s-a datorat experienței precedente cu beneficiarul final, dar și colaborării foarte bune între părțile implicate în proiectare și implementare: echipa Schneider Electric România, integratorul de centre de date Innova Engineering – partener instruit și certificat pentru produsele instalate și responsabilii de proiect ai clientului. Cu toții am urmărit să realizăm un proiect care să aducă economii și beneficii pe termen lung, având în vedere că exploatarea unui centru de date necesită servicii foarte specializate, iar Schneider Electric prin partenerii autorizați poate răspunde eficace acestei nevoi”, explică Oana Muscalu, Data Center Systems Sales Manager Schneider Electric.
”Serviciile de instalare și punere în funcțiune a echipamentelor au fost realizate respectând toate condițiile de siguranță și protecție împotriva virusului SARS-CoV2. La fel se va întâmpla și în ceea ce privește serviciile de mentenanță. Nu în ultimul rând, soluția de monitorizare de la distanță permite clientului să supervizeze centrul de date fără să fie nevoit să se deplaseze la fața locului, ceea ce este de asemenea foarte important în această perioadă și scurtează cu mult timpul de intervenție”, adaugă ea.