13.9 C
București
luni, 17 mai

Meciurile de fotbal din Liga 1 ar putea reîncepe din iunie

Pentru toți iubitorii de fotbal este un moment de bucurie maximă. Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că după data de 15 mai, jucătorii își pot relua cantonamentele. Așadar este foarte posibil ca Liga 1 să își deschidă porțile după data de 1 iunie.

Potrivit surselor oficiale, data de 6 iunie ar putea fi luată în considerare ca fiind o decizie finală de începere a meciurilor din Liga 1. O continuare a sezonului s-ar putea desfășura în Antalya (Turcia), pentru că dispun de un număr mai mare de hoteluri.

Echipele din Liga 1 și-au reluat activitatea cu dreptul

După anunțul făcut de către Klaus Iohannis, că România a trecut de la starea de urgență la cea de alertă, mai multe echipe de fotbal și-au reluat cantonamentele pentru a se pregăti de Liga 1. Majoritatea echipelor au făcut testul Covid-19 pentru a începe antrenamentele într-o manieră sigură. Doar 13 din cele 14 echipe au făcut deja testul, codașii clasamentului pentru testul de Coronavirus fiind cei de la Astra.

Prima echipă din România care a intrat în cantonament este FCSB. Încă de pe 15 mai aceștia au început cantonamentele. Pe 6 mai, toți jucătorii FCSB au făcut testul de Covid și rezultatele au fost negative.

Jucătorii echipei CFR Cluj s-au antrenat individual pe parcursul stării de urgență. În data de 14 mai, aceștia au fost testați, iar rezultatele au fost negative. Astfel, jucătorii au început antrenamentele în grupuri mai mici. CFR va relua sezonul din poziția de lider, agențiile de pariuri online de pe siteuripariuri.ro văzând echipa lui Dan Petrescu favorită pentru a câștiga campionatul.

Nici cei de la Viitorul Constanța nu s-au lăsat mai prejos. Sub observația antrenorului Gheorghe Hagi, după ridicarea restricțiilor, aceștia au început cantonamentele pe stadionul propriu. Dinamo revin și ei în forță și se pregătesc să rămână tot în Liga 1. De asemenea, CSU Craiova, Poli Iași, Gaz Metan, Voluntari au început să se antreneze după ridicarea restricțiilor.

Protocolul LPF pentru cantonamente în plină pandemie

LPF propune o serie de reguli pe care cluburile sportive de fotbal, dar și jucătorii trebuie să le respecte. În faza de „antrenament colectiv se aplică următoarele instrucțiuni:

  • Tot personalul din unitate trebuie să poarte mănuși și mască;
  • Accesul la vestiar, sala de fitness și la zonele de fizioterapie trebuie redus, cât mai mult , în rândul celor care nu fac parte din staff-ul de antrenori și jucători;
  • Orice persoană care intră în unitate/locație trebuie dezinfectată (inclusiv echipamentele și îmbrăcămintea);
  • Gelurile hidroalcoolice vor fi puse vor fi puse la dispoziție, iar necesitatea de spălare a mâinilor, în mod regulat, și respectarea sfaturilor emise de autoritățile sanitare trebuie subliniată;
  • Tot personalul trebuie să poarte mănuși și măști de protecție în timpul petrecut în unitate, acestea urmând a fi înlocuite zilnic;
  • Prezența jucătorilor și a staff-ului, în același timp, în zona de fizioterapie sau sala de fitness, trebuie limitată, astfel încât să se mențină distanțarea socială de minimum 2m, recomandarea fiind ca accesul să se mențină în limita grupurilor desemnate în faza anterioarăˮ.

Ce se întâmplă și peste hotare

Arsenal a fost primul club din Premier League care și-a întâmpinat membrii echipei, antrenamentele fiind reluate din data de 27 aprilie pe terenul Colney din Londra.

Chelsea și-a reluat antrenamentul la Cobham, pe 20 mai. Jucătorii s-au antrenat în grupuri restrânse și au respectat măsurile de distanțare socială. Liverpool și-a deschis porțile pentru antrenamentul individual încă de la începutul lunii. Jurgen Klopp speră ca la începutul acestei săptămâni să readucă jucătorii să se antreneze în grupuri restrânse.

La nemți lucrurile sunt mai roz, iar sezonul german Bundesliga s-a relaut deja de 16 mai, devenind astfel prima ligă care a revenit în competiție.

La Liga își propune să revină pe terenurile de fotbal din iunie. Cluburile din Spania vor începe antrenamentul individual de săptămâna aceasta, deoarece organizatorii își propun să înceapă liga la începutul lunii. Staff-ul și jucătorii vor urma un protocol de antrenament pentru a garanta siguranța acestora. Spania a anunțat un plan în patru faze pentru ridicarea restricțiilor. În perioada 4-11 mai, ligile sportive profesionale se pot întoarce la antrenamente. Informativ, Barcelona conduce Real Madrid cu două puncte în cele 11 runde de meciuri jucate.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW