28.5 C
București
vineri, 25 septembrie

Mihai Tudose sprijină demersul de înlocuire a lui Dragnea din fruntea PSD: “Apreciez foarte mult conţinutul scrisorii”

Fostul premier Mihai Tudose se alătură taberei care cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi a Camerei Deputaţilor. Acesta arată că susţine poziţia deja exprimată şi de liderul PSD Brăilă şi consideră scrisoarea drept una care dacă va fi aplicată va face bine atât partidului cât şi ţării.

“Da, susţin poziţia preşedintelui filialei necondiţionat. Mai mult, eu apreciez foarte mult conţinutul scrisorii. De fapt, nu e o scrisoare, e o moţiune. Apreciez că nu este o scrisoare pentru cineva, este o scrisoare a cărui conţinut, dacă se rezolvă, face bine României şi partidului. Nu este o scrisoare care vrea să dea pe cineva la o parte ca să pună pe altcineva. Rămân lucrurile statutare. E pe statut cine rămâne la partid. Nu au cerut semnatarii altceva. Aşa cum am mai spus, este o consecinţă logică a lipsei de dialog din ianuarie până acum. Dacă nişte lucruri erau vorbite când domnul Bădălău le-a propus, nu se ajungea aici. Dacă în august se vorbea despre ce a solicitat doamna Andronescu, nu se ajungea aici”, a declarat Tudose pentru stiripesurse.ro.

Acesta s-a arătat încrezător în şansele de reuşită ale acestei tabere în cadrul Comitetului Executiv al PSD, arătând că demersul este susţinut de filiale foarte importante ale partidului.

“Când ai lideri foarte grei ai partidului, organizaţii mari, cu scoruri electorale foarte mari, practic baza partidului, care solicită la unison un lucru, nu ştiu dacă mai e cazul de pronosticuri. Foarte multe dintre voturi care ne-au adus la guvernare sunt din filialele care au semnat acest demers şi susţin acest demers”, a precizat Mihai Tudose.

Fostul premier a criticat dur pe cei care răspund acestui demers din PSD numindu-i pe contestatarii lui Dragnea drept servili serviciilor secrete sau parte din “statul paralel”.

“Dacă jumătate din partid e securist, asta e viaţa, reuşesc să scape de jumătate de partid. Noi nu vrem să scăpăm de jumătate de partid. Vrem ca partidul să rămână în continuare. Unii sunt trădători, vânduţi, securişti şi aşa mai departe. Câteodată. Câteodată nu. În funcţie de cum convine sau nu cuiva. Dacă împărtăşesc opiniile cuiva, sunt nişte oameni foarte buni, de nădejde, de ispravă şi de viitor. În secunda în care se întâmplă să nu fim toţi de acord, în momentul ăla nu mai eşti tu, cineva te-a pus să faci chestia asta, eşti atins de aripa ocultă a nu ştiu cui, ai interese contrare partidului. Pur şi simplu nu suntem de acord tot timpul cu toţii. Eu nu am spus că atunci când colegi de-ai mei au spus că e bine să schimbăm guvernul erau puşi de nu ştiu cine. A fost opinia lor, am respectat-o. Am spus eu că sunt unii care vor instabilitate politică, că sunt unii care vor să nu mai meargă ţara bine şi să nu avem creştere economică? Nu. A fost opinia unor colegi, o respect, nu i-a pus nimeni, aşa au gândit. Dar tot clasatul ăsta pe categorii în funcţie dacă ne place de cineva sau nu în ziua aia şi reevaluarea periodică mi se par copilării”, a afirmat Mihai Tudose.

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD în care se va discuta scrisoarea semnată de Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu va avea loc vineri de la ora 12:30.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW