luni, 17 februarie, 2020
10.7 C
București

Ministrul de Externe al Rusiei dă asigurări că gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat

Sancțiunile americane nu vor opri finalizarea gazoductului Nord Stream. Aceasta este asigurarea dată de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care a susținut că statele europene sunt interesate de asigurarea securității energetice pe timp lung, conform b1.ro.
”Acesta (n.r. proiectul) va fi finalizat în pofida tuturor acestor ameninţări. În primul rând sunt convins că europenii îşi înţeleg interesul comercial. În al doilea rând, sunt interesaţi în asigurarea securităţii energetice pe termen lung. Şi în al treilea rând, desigur, au fost umiliţi. Am auzit declaraţiile, inclusiv de la Berlin, care arată că partenerii noştri europeni au încă un simţ al demnităţii”, a spus Lavrov la emisiunea ” Marele joc”, difuzată de postul rus Channel One.
Lavrov a dat asigurări moderatorului emisiunii că gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat ca şi TurkStream, adăugând că TurkStream urmează să fie inaugurat în două-trei săptămâni.
Ministrul a mai afirmat că Rusia va răspunde cu certitudine sancţiunilor americane şi că le va lua în considerare în construirea relaţiilor cu Washingtonul.
”Vom răspunde sancţiunilor, dar într-un mod care să nu ne afecteze. Dar vom răspunde în mod sigur. Şi, desigur, vom ţine cont de ele la construirea relaţiilor noastre”, a spus Lavrov.
În opinia sa, este dificil de înţeles aprobarea a ceea ce a numit ”o lege a sancţiunilor din iad”, având în vedere că îi cunoaşte pe mulţi dintre politicienii din ambele camere ale Congresului.
”Nu m-am gândit niciodată că politicienii pot lua astfel de decizii, care nu îi onorează pe politicienii serioşi”, a subliniat Lavrov.
Vineri, preşedintele Donald Trump a semnat legea referitoare la apărarea naţională, care include sancţiuni împotriva proiectelor de gazoducte Nord Stream 2 şi TurkStream, alături de alte măsuri. Americanii au avertizat că prin acest gazoduct va crește dependența Europei de gazul rusesc ceea ce va duce la crește sporirea influenței Moscovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Greu de prevăzut evoluția epidemiei cu coronavirus. S-a ajuns la aproape 1.800 morți și peste 71.000 de contaminați

Prudenţă pretutindeni în prognozarea viitoarei evoluții a epidemiei cu virusul ucigaș al cărei epicentru se află în provincia Hubei...

Peste 10 mii de tineri cu vârsta între 15 și 34 de ani au părăsit definitiv România în 2018

Care este capacitatea județelor României de a-și reține populația tânără acasă? Răspundem la această întrebare printr-o scurtă...

Tot mai puțini absolvenți de studii superioare

Avem cei mai puțini absolvenți tineri de studii superioare din Uniunea Europeană ca pondere în totalul populației:...

CEO are nevoie de un împrumut de 251 de milioane de euro

Complexul Energetic Oltenia (CEO) are nevoie de un împrumut uriaș pentru a putea achita certificatele de CO2,...

TRENDING

Copiii le cer autorităţilor şcoli fără bullying

Forumul Naţional al Copiilor: Copiii cer autorităţilor...