sâmbătă, 28 martie, 2020
14 C
București

Ministrul de Externe al Rusiei dă asigurări că gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat

Sancțiunile americane nu vor opri finalizarea gazoductului Nord Stream. Aceasta este asigurarea dată de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care a susținut că statele europene sunt interesate de asigurarea securității energetice pe timp lung, conform b1.ro.
”Acesta (n.r. proiectul) va fi finalizat în pofida tuturor acestor ameninţări. În primul rând sunt convins că europenii îşi înţeleg interesul comercial. În al doilea rând, sunt interesaţi în asigurarea securităţii energetice pe termen lung. Şi în al treilea rând, desigur, au fost umiliţi. Am auzit declaraţiile, inclusiv de la Berlin, care arată că partenerii noştri europeni au încă un simţ al demnităţii”, a spus Lavrov la emisiunea ” Marele joc”, difuzată de postul rus Channel One.
Lavrov a dat asigurări moderatorului emisiunii că gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat ca şi TurkStream, adăugând că TurkStream urmează să fie inaugurat în două-trei săptămâni.
Ministrul a mai afirmat că Rusia va răspunde cu certitudine sancţiunilor americane şi că le va lua în considerare în construirea relaţiilor cu Washingtonul.
”Vom răspunde sancţiunilor, dar într-un mod care să nu ne afecteze. Dar vom răspunde în mod sigur. Şi, desigur, vom ţine cont de ele la construirea relaţiilor noastre”, a spus Lavrov.
În opinia sa, este dificil de înţeles aprobarea a ceea ce a numit ”o lege a sancţiunilor din iad”, având în vedere că îi cunoaşte pe mulţi dintre politicienii din ambele camere ale Congresului.
”Nu m-am gândit niciodată că politicienii pot lua astfel de decizii, care nu îi onorează pe politicienii serioşi”, a subliniat Lavrov.
Vineri, preşedintele Donald Trump a semnat legea referitoare la apărarea naţională, care include sancţiuni împotriva proiectelor de gazoducte Nord Stream 2 şi TurkStream, alături de alte măsuri. Americanii au avertizat că prin acest gazoduct va crește dependența Europei de gazul rusesc ceea ce va duce la crește sporirea influenței Moscovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Antonio Guterres: “Este nevoie de 3.000 miliarde de dolari” pentru ca Sudul planetei să combată coronavirusul

În condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să câștige teren și peste 25.000 persoane au murit deja la...

Coronavirus: Noi vești îngrijorătoare de pretutindeni în lume

Sâmbătă, peste 300.000 de contaminați cu coronavirus erau diagnosticați în Europa. Jumătate din ei sunt în Italia (86.498) și...

Londra, în fața unui adevărat “tsunami” de morți și contaminați cu coronavirus

Regatul Unit a depășit încă de joia trecută cifra de 100 morți în decursul unei zile. Are loc o...

Premierul Boris Johnson și ministrul britanic al Sănătății, testați pozitiv cu Covid-19

Într-un video difuzat vineri pe rețelele de socializare, primul ministru al Regatului Unit, Boris Johnson, a anunțat că a...

TRENDING