miercuri, 8 aprilie, 2020
8.3 C
București

De ce este Porsche cel mai profitabil brand auto de lux?

Încă din urmă cu peste 60 de ani, dacă ai fi solicitat cuiva să schițeze conturul unui Porsche, ar fi putut să o facă fără nicio problemă. Porsche s-a întipărit atât de bine în piață încât e greu să cunoști pe cineva care nu știe cum arată celebrul Cayman S sau clasicul 911 – mașină sport.

Dar, în timp ce încă mai există pe piață destule modele 911 și câteva Carrera sau Cayman, acea mașină sport cu motoare pe spate și bot lung nu mai reprezintă principala susținere a companiei.

Desigur, asta nu înseamnă că modelele consacrate vor ajunge la dezmembrări auto. Însă compania își redirecționează de ani buni principala sursă de venit către un nou tip de mașini, care, de altfel, și produce la momentul actual profiturile mari în grup. Este vorba despre SUV-uri.

Porsche Macan este doar un exemplu dintre acestea. Acest SUV compact și iubitor de drumuri lungi și-a găsit, de la ultima lansare, circa 22.159 de cumpărători doar în New York.

Această cifră înseamnă mai mult decât toate mașinile sport ale companiei și modelele sedan Panamera combinate. Macanul reconstruit din 2019 și SUV-ul Cayenne, mai mare, vor desemna din nou un an în care categoria de SUV-uri aduce cele mai mare profituri în grupul auto. Ceea ce va fi cu siguranță cel de-al zecelea an consecutiv al vânzărilor record Porsche în America.

De ce este Porsche atât de căutat de cumpărători și atât de profitabil pentru companie?

În primul rând, Macan pornește de la o ofertă tentantă de 52.250 de dolari, cu un motor modest, turbo cu patru cilindri cu 248 de cai putere. Macan S I atrage și mai mult, înhămând încă 100 de cai putere în cursă, cu un total de 348, conectați la un V-6 twin-turbo, 3.0 litri V-6.

Această variantă costă 59.850 USD pentru început. Iar faptul că acest motor provine de la un model bazat pe Audi subliniază în continuare poziția Porsche – un brand fiabil, axat pe siguranță, lux și confort, un brand protejat de masivul imperiu Volkswagen Group care include și Lamborghini, Bentley și Bugatti.

În plus, performanțele Macanului sunt impecabile: de la 0 până la 60 km/h în 4,7 secunde, cu o viteză maximă de 250km/h și schimbări de viteză perfecte prin intermediul cutiei cu 7 viteze Porsche și transmisie PDK cu dublu ambreiaj.

Un interior opțional, din piele roșu-negru; Jante de 20 inch, lucioase și un volan GT cu piele grizonata, Alcantara, acesta fiind preluat direct din 911. Toate acestea ajută la reamintirea stilului sport, iar acest lucru da americanilor iubitori de SUV-uri o senzație unică.

Sursa: https://docs.google.com/document/d/1agWWRs6gKRitg-vECFK3eEJHzmRo7yZVzriwvqUgxjQ/edit?usp=sharing

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Coronavirus: Eurogrupul încearcă să găsească riposta economică la pandemie

Cei 19 miniștri de Finanțe ai țărilor membre ale zonei euro (Eurogrupul) s-au întâlnit marți, 7 aprilie,...

Produse de igienă, distribuite de Poșta Română la Baia Mare

Poşta Română a început distribuirea a 50.000 de pachete cu produse de igienă printr-un program de ajutorare...

Economia nu mai are răbdare

Economia mondială se află într-un moment de cumpănă, fără a ști ce ne așteaptă în următoarele luni,...

TRENDING

În pofida anunțurilor făcute de Emmanuel Macron, există riscul continuării mobilizării «Vestelor galbene»

Revolta «Vestelor galbene», susține majoritatea comentatorilor presei...

Apare o nouă taxă. Pentru ce vom fi obligați să plătim 6,3 euro

Încă o surpriză de la guvern. O autostradă...