luni, 10 august, 2020
20.9 C
București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, va participa luni, 13 mai 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) de la Bruxelles, transmite un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Pe agenda reuniunii miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene vor figura teme de actualitate, precum Libia şi situaţia din Sahel.

De asemenea, ministrul român va participa la o serie de acțiuni care au loc în contextul aniversării a zece ani de la crearea Parteneriatului Estic (PaE): cea de a 10-a reuniune a miniştrilor de externe ai statelor membre ale UE cu omologii din statele PaE, urmată de un dejun de lucru informal și un concert la Centrul cultural BOZAR (13 mai), precum și de Conferința la nivel înalt privind PaE (14 mai).

La 14 mai 2019, este programată o sesiune comună a miniştrilor de externe şi ai apărării din statele membre ale UE cu omologii din statele grupului G5 Sahel (Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania şi Niger), președinția rotativă a G5 Sahel și comandantul Forței Comune G5 Sahel.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Liban: Noi apeluri la manifestații anti-regim, după incidentele violente cu forțele de ordine de sâmbătă

Alegerile parlamentare anticipate sunt singura ieșire din criza profundă ce a lovit Libanul, a afirmat, într-un discurs...

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...