Mișcarea este importantă pentru copilul tău – Iată cum îți poți ține micuțul activ!

Sportul este un factor extrem de important în viața oricărui om, fie că vorbim de adulți sau copii. Pentru adulți, sportul înseamnă menținerea unei condiții fizice și eliminarea stresului, dar pentru copilași înseamnă o dezvoltare armonioasă din punct de vedere fizic și psihic. 

Nu trebuie neapărat să-l înscrii pe cel mic la un sport anume. Poți să-l menții activ chiar și la tine acasă. Poți să mergi cu el la o plimbare cu bicicleta, pe jos sau puteți să ieșiți la alergat în aer liber. Tot ce ai nevoie este puțină documentare și o doză de creativitate. Dacă nu știi de unde să începi, iată câteva activități care sigur o să-i placă micuțului tău. 

Uite cum îți poți menține copilul activ:

  • Du-l la trambulină

Săritul pe trambulină este una dintre cele mai sănătoase activități pentru cel mic. Studiile arată că 10 minute de sărit pe trambulină egalează 30 de minute de jogging. Acest tip de activitate ajută la întărirea oaselor, la dezvoltarea musculaturii și la rezistența articulațiilor. În plus, săritul îl face pe copil mai fericit și mai relaxat, pentru că mișcarea de jos în sus ajută la eliminarea stresului și îl ajută pe cel mic să rămână calm.

Nu este necesar să cumperi o trambulină, în majoritatea parcurilor pentru copii există deja câte una sau dacă nu este chiar o trambulină, sigur găsești un loc special pentru sărit ca micuțul să aibă parte de o zi distractivă. 

  • Fă-i cadou o tricicletă

Este important să-l obișnuiești pe cel mic cu bicicleta încă de la o vârstă fragedă, pentru că pe viitor, ciclismul va deveni un mare beneficiu pentru el. Mersul pe bicicletă îmbunătățește sistemul imunitar, întărește sistemul cardiovascular și capacitatea respiratorie. În plus, ajută la arderea caloriilor, dezvoltarea mușchilor și este o activitate potrivită pentru copiii care nu sunt adepții sportului.   

Dacă micuțul tău nu este încă apt pentru bicicletă, atunci începe cu pași mici. Pentru început, poți să-i cumperi cadou o tricicletă ca să se obișnuiască. În ziua de astăzi există o sumedenie de triciclete moderne care pot facilita experiența pe roți, așa că alege tricicletele pentru copii de la Babyneeds.ro. Găsești o sumedenie de modele de triciclete pentru copilul tău pe care le poate ultiliza foarte mulți ani. 

  • Ieșiți la aer liber cu zmeul

Pentru doza zilnică de cardio, ieși cu cel mic în are liber cu zmeul. Această activitate dezvoltă creativitatea celui mic și este benefică pentru starea lui de sănătate. În plus, înălțarea zmeului dezvoltă abilitățile motrice ale copilului tău. Atunci când înalță zmeul, se va concentra doar pe un singur aspect: să alerge cât mai repede pentru a duce zmeul cât mai sus spre cer. Dar în timp ce aleargă, trebuie să se asigure că nu se lovește de ceva sau nu se împiedică și se rănește. Prin aceste modalități poate cel mic să-și exerseze abilitățile motrice. 

Nu este necesar să cumperi un zmeu ultra performant, ba chiar poți confecționa unul la tine acasă. Urmărește acest tutorial prin care poți să înveți cum să confecționezi un zmeu. 

Acestea sunt doar câteva dintre multele activități care îl pot ține pe cel mic activ. Orice activitate care implică puțin efort fizic, este benefic pentru copilul tău. Chiar și o plimbare în aer liber prin parc poate fi o alegere perfectă pentru sănătatea micuțului tău. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW