10.2 C
București
sâmbătă, 5 decembrie

Muzeul de Artă din Baltimore va cumpăra exclusiv lucrări create de femei în anul 2020

Muzeul de Artă din Baltimore plănuiește să cumpere, în anul 2020, opere create exclusiv de femei, în condițiile în care lucrările deținute de instituție în prezent reprezintă doar 4% din total, potrivit news.ro, citat de b1.ro.

Muzeul de Artă din Baltimore vrea să își diversifice colecția, în mandatul directorului Christopher Bedford, și să expună cel puțin 20 de expoziții, care cuprind lucrări ale femeilor.

„Aş spune că viziunea 2020 este doar o extensie a unui cod de etică care a fost profund încorporat în muzeu. A construi o colecţie permanentă înseamnă să creezi o poveste pentru totdeauna”, a afirmat Bedford.

Bugetul pentru achiziţii al BMA de anul viitor este în jur de 2 milioane de dolari. Achiziţionarea operei unui artist este mai importantă decât împrumutul temporar din altă colecţie. Acest lucru înseamnă că artistele pot fi finanţate şi curatorii le pot prezenta în anii următori.

BMA a achiziţionat prima lucrare a unei artiste în 1916, la doi ani după înfiinţare. Însă doar 3.800 din 95.000 de piese din colecţia permanentă sunt realizate de femei. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW