0.9 C
București
duminică, 7 martie

NASA anunță primul zbor cu astronauți americani la bord al unei rachete SpaceX

Doi astronauți americani vor decola la 27 mai, la bordul unei rachete SpaceX, acesta fiind primul zbor american, din 2011, cu ființe umane la bord. Este vorba de astronauții Robert Behnken și Douglas Hurley. Înalții responsabili ai agenției spațiale NASA și ai societății lui Elon Musk s-au reunit deja la Centrul spațial Kennedy, în Florida, pentru a supraveghea ca totul să fie bine pregătit și sigur în vederea apropiatei misiuni. Decolarea va avea loc miercuri, 27 mai, la ora 16.33 ora locală (20.33 GMT), la bordul unei capsule Crew Dragon, în direcția Stației Spațiale Internaţionale (ISS), unde este planificat să ajungă în ziua următoare. La fel ca Apollo, Crew Dragon va ameriza pe Terra.

Pregătire mult mai serioasă ca până acum înaintea decolării

Cei doi astronauți s-au aflat în carantină strictă începând din 13 mai, dar izolarea lor a început de la mijlocul lunii martie. ”Niciun alt echipaj spațial nu s-a aflat în carantină o perioadă mai mare decât noi în istorie”, a ținut să releve Douglas Hurley la o conferință de presă virtuală organizată la centrul spațial. A informat de asemenea că au fost testați până acum de două ori pentru coronavirus, urmând a fi testați din nou înainte de decolare.

Deși NASA a cerut să nu fie acceptate mulțimi de persoane să asiste la lansarea SpaceX, Jim Bridenstine, directorul agenției spațiale, crede însă că va avea loc un eveniment extrem de important pentru Statele Unite ca națiune, capabil “să inspire întreaga lume”. Este prima misiune cu echipaj exclusiv american de la oprirea navetelor spațiale, în 2011, după 30 de ani de serviciu.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW