-3.5 C
București
vineri, 27 noiembrie

Nicolae Hurduc, ministrul Cercetării, la Consiliul UE: Permiteți-mi să vorbesc în franceză, pentru că e limba iubirii

Ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, a declarat, marţi, la şedinţa Consiliului de Competitivitate, dedicată cercetării, de la Bruxelles, că doreşte să vorbească în limba franceză pentru că aceasta este ,,limba iubirii’’, informează G4media.

,,Am ales limba franceză pentru că vreau să subliniez că președinția română va fi foarte concentrată pe problema unității UE, a coeziunii; acesta e singurul mijloc de a face să avanseze mai rapid cel mai important program de cercetare al UE, Horizon Europe. Programul este unul foarte generos și poate pune la un loc cercetători, universităţi, industrie și toți cetățenii UE. Cercetarea e motorul principal al dezvoltării unei societăți. Agenda noastră de azi e concentrată pe probleme foarte importante. Sunt sigur că toți colegii (miniștrii din Consiliu – n.red.) au înțeles bine că trebuie să fim de acord pe toate problemele legate de programul Horizon pentru a progresa rapid și a finaliza dosarul care dă cadrul legislativ și mijloacele financiare necesare cercetării”, a declarat ministrul Hurduc.

În calitate de ministru al Cercetării, acesta s-a remarcat printr-o serie de declaraţii controversate privind evoluţia speciilor, originea omului şi călătoria în timp.

,,Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, se trage din maimuță”

,,Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, se trage din maimuță. Eu nu accept așa o idee, oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluționistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Iar asta pentru că oamenii au niște caracteristici, conștiința și sufletul, iar până într-un punct le vedem la animal”, afirmă Nicolae Hurduc.

Sancţionat de comunitatea cercetătorilor AdAstra

Comunitatea cercetătorilor AdAstra a sancţionat dur printr-un  comunicat de presă ”aberațiile” și ”fanteziile pseudoștiințifice” ale ministrului Hurduc care ”riscă să compromită imaginea comunităţii ştiinţifice româneşti pe care o reprezintă”, notează edupedu.ro.

Potrivit acestora, Hurduc ,,agravează starea de confuzie indusă românilor de unele deficienţe sistematice ale manualelor şi programei din învăţământul preuniversitar”.

,,Până la data propunerii domniei sale pentru funcţia de ministru al cercetării şi inovării, domnul profesor Nicolae Hurduc se bucura de un anumit respect în comunitatea ştiinţifică şi tehnologică, datorită unor rezultate originale, publicate în domeniul polimerilor.

Spre marea noastră dezamăgire, imediat după nominalizare, domnul profesor a afirmat și susținut public o serie de fantezii pseudoştiinţifice privitoare la evoluţia speciilor, originea omului şi călătoria în timp. Astfel s-a expus ridiculizării publice şi riscă să compromită imaginea comunităţii ştiinţifice româneşti pe care o reprezintă’’, se arată într-un comunicat transmis de AdAstra.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW