Noi manifestații în capitale europene împotriva restricțiilor și a obligativității certificatului de vaccinat

Aproape 160.000 de persoane au revenit sâmbătă, pentru al șaptelea weekend consecutiv, pe străzile Parisului și ale altor numeroase localități din Franța, lansând proteste față de impunerea vaccinării unor categorii de cetățeni și a obligativității certificatului de vaccinat pentru a avea acces în anumite așezăminte. Presa, posturile de televiziune franceze marchează totuși un oarecare recul la numărul de protestatari, coborând de data aceasta la mai puțin de 160.000 față de peste 175.000 weekendul trecut și față de sute mii la primele manifestații.

La Paris, pe panourile purtate de manifestanți era scris «Libertate»,«Rezistăm», «Vaccinul nu este soluția». Patru marșuri au avut loc la Paris, unele dintre ele fiind larg populate de cunoscutele «Veste galbene» care, în mod curios, alături de revendicări sociale au venit să susțină și mișcarea anti-certificate de vaccinat, obligatorii pentru păstrarea locurilor de muncă unde angajații vin în contact cu alte persoane. Jurnaliștii francezi au semnalat în mod special uriașele manifestaţii anti- certificate de vaccinat în Strasbourg și alte localități din Alsacia, la care au fost prezente peste 11.000 persoane. Proteste similare au avut loc la Lyon, la Dijon, unde s-au produs incidente cu poliția, aceasta făcând uz de gaze lacrimogene, la Montpellier, Toulouse, Toulon, Marseille, Nantes, Caen, Rennes.

Interogat în legătură cu aceste ample proteste, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a dat asigurări că «reticențele scad în comparație cu succesele înregistrate grație vaccinului și obligativității certificatului de vaccinat». Prezentarea acestui document la intrarea în baruri, restaurante, mijloacele de transport pe distanță lungă sau în spitale, a anunțat domnia sa, ar putea fi prelungită până după 15 noiembrie, limita stabilită prin lege «în cazul în care coronavirusul nu va dispărea din viața noastră», a avertizat ministrul Sănătății.

Mai multe mii de persoane au ieșit sâmbătă în stradă și la Berlin, pentru a protesta împotriva strategiei guvernamentale de combatere a coronavirusului şi, mai ales, a restricţiilor impuse. Aproximativ 2.000 de polițiști au fost mobilizați pentru a înfrunta uriașa manifestație a berlinezilor veniți la acțiune fără a purta măști de protecție. Posturile de televiziune au difuzat scene impresionante de la incidentele ce au avut loc între manifestanți și forțele de poliție care au recurs la metode din cele mai brutale pentru a împrăștia demonstrațiile, unele dintre ele nefiind autorizate de organele locale. Cordoane de protecție puternice au fost instalate în cartierul guvernamental. Poliția a raportat operarea a aproape 100 arestări, unele de scurtă durată.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Cele mai vaccinate anticovid 10 tari din lume sunt pe lista rosie a celor mai infectate state din lume cu acest virus( cele conduse de masonerie SUA, UE, M.B. si coloiile sale Australia, Canada) iar cele nevaccinate, peste 100 sunt pe lista verde, fara cazuri de covid (Serbia, Elvetia, Norvegia, Belarus, arile arabe, tarile turcesti, tarile mongole, tarile din America de Sud, din Africa, din Indochina, tarile Indiei etc)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW