17.8 C
București
marți, 29 septembrie

OMS: Pentru moment, nu există o soluție-miracol contra Covid-19

Deși în prezent sunt în testare clinică mai multe vaccinuri contra coronavirusului, potrivit directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS),Tedros Adhanom Ghebreyesus, pentru moment nu se poate vorbi de existența unei soluții miracol pentru combaterea virusului ucigaș.”Testele clinice ne dau speranțe, dar asta nu înseamnă neapărat că vom avea un vaccin eficace”, a subliniat directorul general al OMS.

În acest moment, consideră directorul OMS, blocarea focarelor de contaminare cu Covid-19 revine principiilor de bază ale sănătății publice și de control al maladiilor, ceea ce include testările, izolarea și tratarea pacienților, precum și cercetarea și plasarea în carantină a persoanelor cu care contaminatul a fost în contact. În ceea ce privește persoanele, a mai spus directorul OMS, acestea trebuie să păstreze distanța socială, să poarte masca, să se spele pe mâini regulat și să tușească la distanță de alte persoane.

Tedros Adhanom Ghebreyesus le-a spus ziariștilor prezenți la o conferință de presă la Geneva că cea mai mare parte a persoanelor în lume sunt expuse coronavirusului. A remarcat faptul că ţările, comunitățile care au respectat măsurile de protecție cu atenție și sistematic au obținut rezultate bune în prevenirea epidemiilor de mare anvergură – cum este cazul Cambodgiei, Noii Zeelande, Ruandei, Thailandei, Vietnamului, al insulelor din Pacific și chiar al Caraibelor. Au avut rezultate bune, potrivit directorului OMS, și țări care au reușit să preia sub control pandemia, cum ar fi Canada, China, Germania, Coreea de Sud.

Administrația Trump: “O nouă fază a epidemiei cu coronavirus”

Dr. Deborah Birx, coordonatoarea grupului de lucru de la Casa Albă privitor la pandemia de coronavirus, a subliniat marți la postul de televiziune CNN că ceea ce este azi în Statele Unite se deosebește mult de situația existentă în lunile martie-aprilie. “Virusul”, a spus ea, “s-a răspândit masiv, atât în orașe cât și în zonele rurale? Deci, dacă trăiți în zona rurală nu sunteți la adăpost de virus”. “Alaska, Hawai, Missouri, Montana și Oklahoma fac parte din seria statelor care au cunoscut cel mai sever creșterea numărului contaminaţilor în cursul săptămânii trecute”, a remarcat dr. Birx, invocând o analiză și cifre publicate de ziarul “The Washington Post”. Experții, mai spune ziarul citat, constată de asemenea o evoluție îngrijorătoare în marile orașe de pe coasta de est și în zona Midwest, existând temeri că epidemia se va propaga în marile orașe universitare care urmează să-și reia în curând activitatea. În ultimele 24 de ore au fost înregistrați alți 46.000 noi infectați cu Covid-19, ceea ce a urcat bilanțul contaminaţilor din Statele Unite la 4,7 milioane și cel al deceselor la 155.000.

Zeci de mii de infectați cu Covid-19 în Texas

“The Houston Chronicle” a efectuat o anchetă privind amploarea propagării coronavirusului în Texas, în urma căreia a constatat că cifrele date drept oficiale sunt “incomplete”. Căci, contrar metodologiei din alte state federale, Texasul exclude din bilanțurile zilnice ale noilor infectați și rezultatele testelor rapide, din ce în ce mai populare în Statele Unite. Pacienții obțin în 30 de minute rezultatul testului realizat în diverse cabinete ale medicilor generaliști sau clinici particulare, fără să intre în calculele zilnice ale numărului de contaminați. În felul acesta, spune “Houston Chronicle”, este posibil ca în cifrele date publicității să nu fi fost luate în calcul mii de contaminați.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW