joi, 26 martie, 2020
10.6 C
București

Opinii privind modul de contracarare a efectelor economice ale pandemiei cu Covid-19

Responsabilii Finanțelor celor șapte țări cele mai industrializate ale lumii (G7) au promis marți, într-un comunicat comun dat publicității la Washington, că vor face “tot ce este necesar pentru restabilirea încrederii, a creșterii economice și protejarea locurilor de muncă” în fața ravagiilor economice provocate de pandemia cu Covid-19. Miniștrii de Finanțe ai țărilor G7 s-au declarat gata să coopereze cu șefii băncilor centrale pentru a găsi căi de a rezista crizei actuale ce poate arunca anul acesta economia mondială în recesiune.

FMI: actuala criză va provoca o recesiune mai gravă ca în 2008

Recesiunea mondială consecutivă pandemiei de coronavirus “ar putea fi mai gravă decât cea care a urmat crizei financiare din 2008”, a avertizat directorul general al FMI, doamna Kristalina Georgieva, într-o teleconferință cu miniștrii de Finanțe ai țărilor G20.

Într-un comunicat, doamna Georgieva subliniază că i-a prevenit pe miniștrii respectivi și pe reprezentanții băncilor centrale că perspectivele în privința creșterii economice mondiale sunt “negative” pentru anul 2020 și le-a atras atenția că trebuie să se aștepte la “o recesiune cel puțin la fel de gravă ca aceea din perioada crizei financiare mondiale din 2008, dacă nu chiar mai gravă”. Doamna Georgieva a afirmat că, totuși, ne putem aștepta la o relansare economică în 2021. Pentru a se atinge un astfel de obiectiv, a subliniat domnia sa, “este primordial să se acorde prioritate măsurilor de plasare în izolare și întăririi sistemelor de sănătate peste tot în lume”…”Impactul economic este și va fi grav, dar “cu cât virusul este oprit mai rapid, cu atât relansarea va fi mai rapidă și mai puternică”, a subliniat doamna Georgieva.


Foto: By World Bank Group/ Grant Ellis Attribution-Share Alike 4.0″>CC BY-SA 4.0</a>, <a href=”https://commons.wikimedia.org/w/index.php?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Poșta Română păstrează trimiterile extracomunitare până la 30 de zile

Poşta Română amintește tuturor clienților care, în perioada stării de urgență, au de ridicat trimiteri de la...

O firmă din Brașov sancționată de ANAF deși controalele fiscale sunt oprite

Într-un e-mail primit pe adresa redacției, o companie din Brașov, Haff Campers, acuză că, deși controalele fiscale...

Milionul

Miercuri, Roberto Azevedo, directorul Organizaţiei Mondiale a Comerţului, a afirmat că actuala pandemie va provoca o scădere...

Cum va arăta și cum se obține Certificatul de Situaţie de Urgenţă

Metodologia de solicitare şi eliberare a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial.

TRENDING